RECENSION: CONFESS-The Gin Act

Confess nya EP THE GIN ACT som släpps den 15 april är uppföljare till LiGHTS OUT från 2010. För mig var Confess helt okända tills jag fick chansen av Rockbladet att lyssna igenom låtarna från deras nya EP. Precis som bandnamnet, bekänner killarna var hjärtat ligger. Mina tankar går direkt till 80-talets sleazerock när jag lyssnar på detta.

Annons 

 

 

 

Confess ger oss ett ungt, tungt och tight komp med lättsmälta refränger och då och då lite körsång. En sångröst som ligger långt fram tillsammans med gitarrerna får mig att tänka på alla möjliga 80-tals band. Allt som bör ingå i partyrock finns med. Känslan infinner sig direkt på Get wasted och det är dags för party!

Jag letar igenom webben efter vad killarna gjort tidigare i musikväg. På de äldre låtarna hör jag tydliga influenser av Ozzy. På ”the gin act” låter det mer som tidiga Mötley Crue när de var unga, hungriga och på väg att slå igenom.

Divine 69: En bra och tung låt som visar potentialen hos bandet. Kanske min favoritlåt på denna EP.

Delightful lies: Denna låt kunde ha fungerat som en ballad. Men det är ju inte deras stil att fjolla till sig.

Flickorna på TV2: -Eh vad nu då? Hade Per Gessle varit död hade han nog vänt sig i sin grav. Bara tanken gör mig varm. Rått, svettigt som bara ett gäng rockers kan gör den. Fungerar nog bra live när publiken vill sjunga lite. Här ser vi att Confess vill ha partystämning. Flickorna på TV2 funkar i alla lägen när det är fest. Men jag tycker att Confess hade klarat sig bra utan covers.

Get wasted: är en partylåt som hjälper till att förbättra promillehalten. Tempo med uppmaningar till att röja, slå runt. Ja ha kul helt enkelt.

Sin & tonic får sången mycket mer utrymme och röjet är något tyglat. Detta är riktigt bra. Ja man behöver fan inte krångla till det mer än så här. Du kommer att känna dig hemma i både låttitlar som i musikstilen. Ungt och hungrigt. I mina ögon och öron är detta sleazerock.

Det ska bli spännande att följa deras utveckling.
– Dont go Pudel, stay sleaze, please.

BAND: CONFESS
ALBUM: THE GIN ACT
RELEASEDATUM: 15:e april 2012
BETYG: 6/10
BÄSTA LÅT: Divine 69

Skribent: Lasse Turunen (lt@rockbladet.se)

LÅTLISTA:
1. Divine69
2. Delightful lies
3. Flickorna på tv2
4. Get wasted
5. Sin & tonic

MEDLEMMAR:
Samuel – Trummor
Lucky – Bas
Daniel – Gitarr
Elliot – Sång
Johan – Gitarr

Hemsida
Facebook

Läs mer om Confess här.

Relaterade artiklar