RECENSION: H.E.A.T – Address the Nation

En efterlängtad uppföljare som uppfyller varje förväntan..och mycket därtill!

Annons 

 

Detta är en skiva som jag väntat på med ångestladdad spänning. Likt ett barn som redan i april börjar längta efter julafton men fylls av oro för att få mjuka paket, fyllda med strumpor och polotröjor, istället för ångmaskin och tågbana har jag varit fylld av längtan efter en uppföljare till ”Freedom Rock”. Jag har dock samtidigt haft en oro för att det skulle bli platt fall, att inte Erik skulle kunna leverera samma kraft och attityd som Kenny och att låtarna skulle ha blivit sämre. Jag kan bara säga att oron var fullkomligt obefogad, Adress the Nation är precis det som jag hoppades på att den skulle vara och lite därtill.

Plattan börjar starkt med ”Breaking the silence”, den för tankarna till Bon Jovis ”Lay your hands on me”, en stark öppningslåt och ett perfekt upplägg för en audiell AOR resa.

Som andra låt bjuds vi på ”Livin on the run”, första singeln och videon från plattan. En keyboarddriven käftsmäll i bästa 80-tals anda, jag kan inte vara mer än nöjd med julklapparna så här långt.

”Falling down” fortsätter i samma anda som de första två låtarna och även här bjuds vi på en stark refräng som sätter sig som en fästing i nacken och som inte vill släppa taget. 

Som spår fyra kommer den obligatoriska power balladen och jag skulle bli förvånad om inte ”The One and Only” inte blir den ballad som kommer att förknippas med 2012.
Tobias Lindell har gjort ett storartat jobb med produktionen som har allt en melodiös hårdrocksplatta ska ha. Till skillnad från ”Freedom rock”, som föll mycket på produktionen vilket tyvärr sänkte den lite trots de kanonbra låtarna, är Adress the nation raka motsatsen. Den är välproducerad in i minsta detalj, låtarna känns genomtänkta in i minsta ton och alla detaljerna som sätter pricken över i finns här.

Variationen på låtarna finns där. Du har de självskrivna hitsen i ”Living on the run” och ”Heartbreaker”, den tårdrypande powerballaden ”the One and Only”, den grooviga, och Keep the faith influerade ”It's All About Tonight” och den 80-tals osande ”Downtown” vilken skulle passa i vilken Hollywood films slutscen och som skulle få vem som helst att gå upp i gryningen för att jogga några mil och avsluta högst upp på en trappa, hoppandes med armarna i luften. Till och med saxofonen i ”In and Out of Trouble” känns helt rätt och jag skulle aldrig vilja vara utan den.

Det jag kan sakna som skulle kunna sänka betyget på denna milstolpe är längden på plattan… jag vill ha mer, mer och mer…10 låtar är alldeles för lite. Det känns som en evighet till nästa jul!

 

BAND: H.E.A.T
ALBUM: ADDRESS THE NATION
RELEASEDATUM: 28/3 2012
BETYG: 10/10
BÄSTA LÅT: Det är omöjligt att nämna EN låt som den bästa, de tre jag känner sticker ut lite extra då mycket för bredden på materialet är BREAKING THE SILENCE, DOWNTOWN och LIVIN' ON THE RUN

 

LÅTLISTA:
01. Breaking the Silence
02. Living on the Run
03. Falling Down 
04. The One and Only
05. Better off Alone 
06. In and Out of Trouble
07. Need Her
08. Heartbreaker
09. It's All About Tonight
10. Downtown
 

MEDLEMMAR:
Erik Gronwall – Sång
Eric Rivers – Gitarr
Dave Dalone – Gitarr
Crash – Trummor
Jona Tee – Keyboard
Jimmy Jay – Bas

Skivbolag: GAIN Music Entertainment

NYA VIDEON TILL SINGELN LIVING ON THE RUN

Relaterade artiklar