RECENSION: Raubtier-Från Norrland Till Helvetets Port

En lite svagare uppföljare till 2010 SKRIET FRÅN VILDMARKEN med Haparanda-bandet Raubtier. Ni som har hört dom förut kommer känna igen er och inte bli besvikna.

Fall ner på knä inför Sveriges elit som fostrats utav diesel, blodigt kött och hembränd sprit. Så låter refrängen från första spåret och andra singeln från Raubtier’s tredje album Från Norrland Till Helvetets Port.

Vi har kunnat följa grabbarna från Haparanda under sommaren med hjälp av att dom har lagt upp en videoblogg varje Söndag som visar vad dom har gjort under veckan, t.e.x får vill följa med dom på Metaltown i Göteborg och så till Studion i hemstaden.

Även om allt för det mesta låter nästan likadant så är det ändå något som gör att jag gillar denna platta. Alla gitarr-riff och syntslingor kan tyvärr gå lite över gränsen för vad som jag gillar. Men det finns mycket positivt också att säga om detta album.

Balladen Dit Vinden Bär är en grymt bra låt, den har en pianoslinga i bakgrunden av trummorna och gitarren som gör att låten får en känsla av en uppföljning till deras första ballad Hjärteblod från debutplattan Det finns bara krig från 2009.

En annan sak jag gillar är det tunga gitarren i plattans bästa spår Besten I Mig, vilket för övrigt är en riktig bra Headbangar-låt, som jag hoppas kommer bli nästa singel.

I låten Rebeller så skriker Hulkoff med sin norrländska stämma, Vi är Rebeller till den dag vi dör, det är också en låt som jag tycker både levererar ett bra budskap och funkar bra musikaliskt.

Den musikaliska Rammstein-fixeringen är ibland lite väl uppenbar, men fungerar ovanligt bra ändå och kommer även att göra det i framtiden.

Rammstein Goes Pistvakt är en slogan som Raubtier fick redan när dom släppte första plattan 2009. Låtar som rullar i mina hörlurar är för det mesta, Låt Napalmen Regna, Ditt Vinden Bär och Besten I Mig.

BAND: Raubtier
ALBUM
: Från Norrland Till Helvetets Port
RELEASE
DATUM: 2011-04-25
BETYG: 5/10
BÄSTA
LÅT: Besten I Mig

Skribent: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)

Bandbilder: Olov Tegby Frisk

Låtlista
1. Sveriges Elit
2. Apokalyps
3. Besten I Mig
4. Låt Napalmen Regna
5. Allt Förlorat
6. Kamouflage
7. Fafnesbane
8. Vittring
9. Dit Vinden Bär
10. Rebeller
11. Vapenbröder
12. Förgätmigej

Medlemmar
Pär Hulkoff – sång, gitarr
Mattias "Buffeln" Lind – trummor
Jonas Kjellgren – bas, bakgrundssång

 

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar