TURNÉDAGBOK: Age Of Woe – Operation morgonluft tour (Del1)

Age of Woe har jobbat hårt för den här Europa-turnén. De har den senaste veckan bara väntat och väntat på att få komma iväg. Det handlar om en 10 dagars turné där de kommer passera lika många städer som dagar. De har koncentrerat sig på Danmark, Tyskland och Polen. Här på Rockbladet kan du nu följa dem och deras äventyr på vägarna. Det här är första av tre delar där kan du se vad som händer bakom kullisserna. De andra delar kommer senare i veckan och i början av nästa vecka.
 

Dag 1 – planerad avfärd 12.00 – destination Roskilde

Dag 1 började med en mycket roddig och utdragen färd till Frufälla där vi hämtade den buss som nu kommer att vara vårt hem de kommande tio dagarna. Tre timmar efter utsatt tid, kom vi äntligen tillbaks till replokalen i GBG och vi kunde påbörja det omfattande projektet med att få in en replokal, 6 man och all packning in i ett busshelvete. På något sjukt sätt så lyckas man dock alltid få in precis allt – bilen kan dock nu närmast liknas vid en silvrig smällkaramell på anabola steroider.

Ett par timmar senare är vi framme färjan i Helsingborg och ska lösa biljetter till färjorna Helsingborg – Helsingör och Gedser – Rostock. I biljettluckan till färjan sitter en kille som nu mer går under namnet "Scandlines-satan". Med munnen full av mat menade han på att om vi inte hade bokat Gedser – Rostock-färjan imorgon (läs: fredag) så kommer vi inte komma med någon båt p.g.a alla påskmongon. Detta gjorde oss såklart jävligt oroliga eftersom vi kallt hade räknat med att att bara glida in på färjeläget i Gedser vid 15-snåret och smidigt mönstra på M/S Prins Fredrik, det har aldrig varit något problem tidigare nämligen. Varken "SS" eller Scandlines telefontjänst kunde inte heller hjälpa oss med att boka färjan vilket ledde till kollektiv förvirring och frustration.

Vid 19-tiden änländer vi till Paramount DIY i Roskilde och möts upp av arrangören "Dansk-Anders" som visar oss vart baren, scenen och framförallt maten är! Leo tvingas rycka in och fixa ställets PA, då det tydligen hade strulat en del det senaste. Klockan elva så börjar påbörjas turnens första gig med ett bra jävla ös både på scen och i
publiken vilket kändes jävligt bra. Efter giget börjar festen och arrangören slänger upp 10 extra bärs på merchbordet för han var så nöjd med giget. Vissa av oss smakar på dem mer än andra och snart har Anders börjat snakke dansk… Gonzo och Leo får en tandlös stalker som pratar oavbrutet(tror vi, han kanske rapar who knows?). Kvällen avslutas med en promenad till Dansk-Anders kollektiv där kvällen avlutas med en god natts "sömn"

 

Dag 2

Vi lämmnar Roskilde vid 11 och kör mot gedser och vi börjar misstänka att Scandlines-Satan i Helsingborg förmodligen är en idiot då vi konstaterat att ingen av oss någonsin bokat en färja EVER! Och mycket riktigt, när vi anländer till Gedser 5 minuter innan avgång så är det bara att köra på en halvfull färja och konstaterar att killen i Helsingborg förmodligen bara har remouladsås innanför pannbenet. Frustrationen över honom är dock flerstämmig, då vi på grund av hans uttalande fick gå upp 3 timmar tidigare än vad vi egentligen behövde! FAKK DEJ MANN!!!

Efter att ha blivit inkallade av tysk polis, och som tur är, bara behövt visa pass och inte öppnat Pandoras ask (läs; allt helvete vi stuvat in i en allt för liten minibuss som bara väntar på att få välla ut) så fortsätter vår resa mot Neubrandenburg i Tyskland. När vi färdas genom den tyska landsbygden med King Crimson som soundtrack slås vi av den pittoreska tyska landsbygden och alla småbyar, som under en långfredag, påminner starkt om ett scenario från zombieserien "The Walking dead". Allt är öde, förutom vid macken (den enda macken) där vi möts av en tysk ungdom som helt obesvärat står och röker vid bensinpumparna. Såklart blir alla i sällskapet väldigt upprörda, nästintill förolämpade. Men detta väcker också en förhoppning om fin uppslutning då vi spelar ikväll. Age of Woe borde kunna leverera mer intresse än en bensinmack
förhoppningsvis. Stället som heter AJZ är ett stort hus som ligger vid en sjö och hela miljön är så jävla vacker och lugnande. Vi möts upp av arrangören Toralf som visar oss runt i huset. Han såg också till att de lagades mat till oss av högsta kvalitet. Sejtan med rotmos och surkål mmmm gott. Giget gick bra även om publiken var lite seg till en början så började de skaka på huvudena efter ett tag. Efter gårdagens festande så var alla lite slitna och det blev en tidig kväll för större delen av bandet.

 

Dag 3

Vi serveras en grym frukost med nybakat bröd och andra godsaker. Mätta och belåtna packar vi snabbt in bilen och drar. Vi har en bra bit att köra idag då vår nästa destination är Torun i centrala Polen. Under resans gång reagerar vi på att alla små samhällen vi kör igenom består av många negångna hus med undantag för den enorma kyrkan i mitten av varje samhälle som vittnar om vad som prioriteras. När vi kör in i Torun möts vi av den underbart fekala synen ( vi har pratat mkt om serien
"Riket" i turnébussen) av en halvnaken man som står aningen framåtlutad och bajsar i diket. Torun är tydligen delvis bygg av Tempelriddarna och stället vi ska spela
på ligger i den gamla ringmuren som går runt staden. Stället är litet, kallt men faktiskt mysigt och bemötandet väldigt trevligt. Spelningen blir den bästa än så länge denna turné. Publiken är inte bortskämd och det blir ett bra jävla röj som följs av ett gött häng vid merchbordet. Gött bemötande av både arrangör och publik, polsk öl och härlig stämning gör att den kollektiva känslan är att vi älskar polen. Nu är det dags att dra vidare till Lublin som ligger vid gränsen till Ukraina.

 

TURNEPLANEN
5/4 Paramount DIY, Roskilde, Denmark
6/4 Ajz, Neubrandenburg, Germany
7/4 Pilon, Toruń, Poland
8/4 Tektura, Lublin, Poland
9/4 Kawiarnia Naukowa, Krakow, Poland
10/4 Liwi, Leipzig, Germany
11/4 DIY Eckladen, Dresden, Germany
12/4 Gerber 3, Weimar, Germany
13/4 Rote Flora, Hamburg, Germany
14/4 1000Fryd, Aalborg, Denmark

BANDFAKTA:

MED PÅ TURNÉN
Anders Pålsson – Bass
David Flood – Drums
Sonny Stark – Vocals
Martin Brzezinski – Guitar
Gonzo Incognito- Guitar
Leo – Ljudtekniker

Hemsida
Facebook
DAGBOK

 

Relaterade artiklar