FESTIVALNYHET: Hammerfall klara för Metaltown

Från att ha varit ett gäng som i mitten av 90-talet harvade på diverse ställen i Göteborg, har HammerFall blivit Sveriges största heavy metal-band. Som nu sparkar upp portarna till arenor som Scandinavium.

Annons 

 

Historien började någon gång 1993. Oscar Dronjac lämnade death metal-gänget Ceremonial Oath. Tillsammans med medlemmar från bland annat In Flames och Dark Tranquillity fick han ihop en skara som kom att utgöra en tidig version av HammerFall. Ett par år senare anslöt sångaren Joacim Cans. 

HammerFall erbjöds skivkontrakt med metalbolaget Nuclear Blast och släppte 1997 debutalbumet "Glory to the Brave". Skivan gjorde stor succé i stora delar av världen och hemma i Sverige nominerades plattan till en Grammis.  

Förra året släppte HammerFall sitt åttonde studioalbum, "Infected". Samtidigt gjorde de en hyllad konsert i Stockholm som Expressens Martin Carlsson beskrev så här: "Efter 14 år har jag faktiskt aldrig sett bandet göra bättre ifrån sig än denna kväll". 

Nu står det klart att HammerFall, för första gången på sju år, spelar på Metaltown i sommar!

Dessutom presenteras fem andra hårda, svenska band i form av Death Destruction, Year of the Goat, Sectu, Imminence och Start a Fire.

Fredag
Death Destruction
Sectu
Imminence

Lördag
HammerFall
Year of the Goat
Start a Fire

Metaltown hålls den 15-16/6 i Göteborg på Göteborg Galopp.

Du kommer du kunna följa allt som händer på Metaltown här på Rockbladet.se.

Mer info om Metaltown
Mer info om Hammerfall

Relaterade artiklar