NYHET: OUTSHINE – Förhandsboka nya albumet

Du har väl inte missat att du nu kan förhandsboka Outshine's nya album "Addiction" som släpps den 6 Juni!

Annons 

 

Bandet uppger att det har varit en lång väg dit för bandet men äntligen är det klart. Albumet är fullspäckat med nya heta låtar och även givetvis med nya heta singeln Here Now som rullar bland annat på radiostationen Bandit Rock. Plattan levererar en härlig käftsmäll och en ordentligt mersmak med sina tunga riff och kraftfulla refränger så det är inget att vänta på!

Klicka här för att förhandsboka.

LÄS INTERVJUN som Rockbladet gjorde för en månad sen på Sticky Fingers.

INFO OM OUTSHINE

Efter 4 uppskattade USA-turnéer, över 100 spelningar i Skandinavien och USA, radiotid i svensk, europeisk och amerikansk radio, ett flertal sponsoravtal samt det kritikerrosade albumet ”Until We are Dead”, släpper nu Outshine det nya albumet ”Addiction”. Albumet kommer att lanseras den 6 juni 2012, genom Rambo Music / GAIN (Mustasch, Europe, Hardcore Superstar etc) och distribution via Sony Music. Detta följs upp med en 5:e USA-turné samt Sverige-turné under vår/sommar 2012. Först ut är dock singeln ”Here Now” med tillhörande video (släpptes 16 april).

OUTSHINE äntrade Grand Recording Studios i Göteborg hösten 2011 för att spela in bandets 3:e studioalbum ”Addiction”. Albumet är producerat av Svein Jensen (M.A.N, Sister sin, Hide the Knives, Troublemakers, Devilicous etc), Jimmy Norberg (Outshine, samt diverse artister på Dead Tree Music) och mastrat av Göran Finnberg (Meshuggah, Opeth, The Haunted, In Flames, Opeth etc).

Outshine har ett sound som präglas av melankoli och mörker och jobbar främst med tyngd samt inslag från Gothic- och postgrunge-scenen. Influenser från den mörkaste metallen till den mest melodiska hårdrocken hörs tydligt.

Detta tillsammans med en sångare som jämförts med ikoner som Billy Idol och Vince Neil, gör Outshine ́s sound unikt och fräscht. Musiken har som helhet ofta vägts emot band som System of a Down, Alice in Chains, Paradise Lost, 69 Eyes etc.

Albumet Addiction som är skrivet som just ett album, är rakt på, mörkt och melodiskt, fyllt med självupplevda känslor och vardagsångest, sånt som de flesta av oss kan relatera till.

Vi vill att människor skall känna djupet i låtarna, texterna och det bitterljuva, ångestfyllda soundet. Inspelningen och skapandet av plattan har skördat offer… medlemsbyten, kraschade relationer, mixar och inspelningar som gått åt h-vete, ekonomiska kriser….en perfekt grogrund för att skapa mörk, tung rock! Det känns som att vi hittat den perfekta nerven för vårt album: kraftfullt, bredbent och mörkt. – Outshine
 

BANDFAKTA – OUTSHINE

MEDLEMMAR
Jimmy Norberg – guitars
Fredrik Kretz – drums
Erlend Jegstad – vocals
Reine Svensson – bass

www.facebook.com/outshinesweden
www.reverbnation.com/theoutshine
www.myspace.com/theoutshine

Relaterade artiklar