AVDAMMAT: Twisted Sister – The Kids are back 1983

TWISTED SISTER, som gjorde en bejublad konsert på årets SWEDEN ROCK FESTIVAL, släppte 1983 sitt andra studioalbum "You can't stop Rock 'n Roll". "The Kids Are Back" öppnar den skivan och släpptes även som singel.

Som grabb gjorde jag säkert 1000 olika toplistor av grupper, låtar, trumsolon osv. Denna låt hamnade inte på en enda, tyvärr. The Kids Are Back är en fantastisk livelåt, där sångaren Dee Snider presenterar på sitt egna sätt: If you're ready to kick some ass, we are Twisted fucking Sister. Denna låt är, tillsammans med Destroyer, som ligger på debutplattan Under The Blade, mina favoriter av bandet just nu. The Kids Are Back är även listad som soundtrack till filmen Jackass 3D.

 

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar