DAGENS LÅT: Slash – You’re a lie (2012)

YOU'RE A LIE är första singeln från SLASH's senaste platta APOCALYPTIC LOVE. Det är alltid trevligt att lyssna till den energi som den englandsfödde gitarristen SLASH utstrålar genom sin musik, oavsett om det är Slash's Snakepit, Guns 'N Roses, Velvet Revolver eller vad det nu kan vara.

Han gör sig själv till en sådan viktig grundsten i varje låt som han medverkar i att det skulle kännas som en helt annan låt om han själv inte framförde den. Sången på denna skiva sköts helt och hållet av den den fantastiska Myles Kennedy från Orlandobaserade bandet Alter Bridge. Vi får hålla tummarna för att Slash, som spelade på årets upplaga av Hultfredsfestivalen, inom kort bestämmer sig för att göra fler gig i Sverige.

 

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar