Degradead Tourdiary – Del 1

Degradead på Tysklandsturné tillsammans med Sacred Reich, här är deras egna ord och bilder från resan, vi startar upp mjukt med del 1!

Annons 

 

Dag 1 Avfärd

På väg ner genom Sverige. Vi stannade till för att käka i Gränna. 87 mil kvar till Hamburg. Grabbarna tittar på fotbolls EM via Skype. Mottagningen är sådär, men vi har i alla fall koll på ställningen. 

Strax efter midnatt kommer vi fram till Rödby i Danmark för att ta färjan över till Puttgarden. De som somnar blir väckta eftersom vi måste kliva ur bilen. Det blir mackor, kaffe och öl ombord på färjan. Vi pratar om hur vi ser fram emot morgondagen.

David deklarerar att han ska ta ett träningspass när han vaknar imorgon för att komma igång. Vi andra suckar och skakar på huvudet. Micke kontrar med att han tänker dra en bira till frukost. Av nån anledning kommer vi in på russinleken och hur den går till. Anders delar med sig av russin från sin nötmix så Viktoria och David måste självklart testa leken. 

03.15

Ankomst Hamburg och Markthalle. Alla sover utom David, Kenneth och Viktoria. Grabbarna firar med en öl. Sen läggdags!

Dag 2 Hamburg

Vi börjar dagen med att gå igenom lite hålltider. Sen kör vi runt bussen till load in och inväntar de andra. Det andra förbandet är redan där, ett gäng super trevliga grabbar från Belgien. Huvudbandet är försenade så vår get in och catering blir försenat. Det blir istället öl till frukost medan vi väntar, förutom för David som packat med ravioli. 

Vid 3 tiden kommer Sacred Reich, och då börjar vi lasta in grejer. Sen sound checkar dom i 3-4 timmar medan vi väntar och dricker öl. 

Vi fick besök av ett gäng killar från vårt street team som kom in och hälsade på oss i logen. Det var grymt kul att få träffa några hardcore fans och bara sitta och snacka. Det blev en bra uppvärmning inför giget. Street team grabbarna stod sen längs fram vid scenen och röjde som fan.

Dag 3 Berlin

Vid 9 tiden kommer en parkerings vakt och säger att vi måste åka, fast vi står bakom klubben. Tydligen är det bara ok under natten. Endast Viktoria är vaken, som tur är kan hon tyska och förstår vad vakten säger. "åk nu eller så måste ni betala". Det blir till att väcka grabbarna och dra direkt. Parkeringsvakten övervakar allt irriterat. Viktoria försöker förklara att vi måste packa ihop först och ta in kabeln osv.

Resan till Berlin går jätte bra, tack vare Tysklands bra vägar. Alla utom chauffören och kartläsaren vilar. 

Väl framme tar vi en promenad in i stan för att kolla runt lite. Viktoria guidar till check point Charlie och en bit av muren. Men grabbarna är inga bra turister, de tröttnar fort på att gå och blir sugna på öl. 

Sedan spenderar vi kvällen på en sport bar i östra Berlin och kollar in fotbollen. Kvällen förstörs något av att Sverige förlorar matchen. Men ännu värre, på natten blir Micke bestulen på sin HD kamera, med allt backstage material och klipp från Hamburg spelningen. Riktigt surt!

Text och bild: Degradead

Relaterade artiklar