INTERVJU: REENACT – den nakna sanningen backstage på Sweden Rock Festival

Något sliten vaknar jag på torsdagsmorgonen (andra dagen av Sweden Rock Festival 2012). Äntligen ska jag in på festivalen och lyssna på musik tills öronen trillar av. Till min fasa ser jag att chefen har skickat ett sms till mig. – SUPERVIKTIGT, du måste intervjua bandet REENACT, då din kollega hastigt blivit sjuk.
Jävlar!! Nu blev det bråttom. På något ostadiga ben rasslar jag iväg in till festivalområdet för att träffa vinnarna ifrån RELEASED LIVE & UNSIGNED.


(Promobild: REENACT)

Väl framme på området skall jag lokalisera bandet. Vi skulle ha intervjun i Gibsonbussen / Sweden Rock Festivals Backstage-område, precis vid Jägertältet. Via telefon bestämmer vi att vi träffas utanför bussen. Den första jag träffar är basisten (Martin) jag tänker, vilken tur att han är lika sliten som jag, skillnaden är att han uppträdde igår på Sweden Rock Festival inför en hängiven publik. Resten av bandet dyker upp, vi hälsar på varandra.

Det går fort att konstatera att bussen inte bli platsen för intervjun, utan vi hittar en annan plats. (utanför sparbankens tält blir bra här är det tomt) Det är ett himla glatt band jag får nöjet att intervjua. De är väldigt öppna och lättsamma att prata med. Reenact släpper in mig i deras just nu euforiska stämning. Att gårdagens spelning gick bra råder det inget tvivel om. Jag ber personligen om ursäkt att jag inte hade möjlighet att vara nere en dag tidigare, för den här spelningen hade jag mer än gärna sett. Reenact säger att det var en kickstart på så väl festvalen som turnén. Att publiken var med och stöttade dem hela vägen genom framförandet gjorde att de gav järnet hela vägen in i kaklet. (mina misstankar är att det alltid ger järnet) Vad är ett uppträdande utan incidenter som: Spräckta brallor, vurpor, balansakter och en fullträff av en monitor. Fullt ös alltså. Reenact är tungt och måste upplevas live. Jag frågar om de blivit väl omhändertagna av festivalarrangörerna. De instämmer att de har de verkligen. Det låter bra för sparbanken kommer att ändra på det snart.


(Jocke stilar upp sig med solbrillor)

 
(Mer Metal kan det väl inte bli, eller?)


(Grabbarna hänger med Marie från Jägermeister)

Reenact är vinnare av Released Live & Unsigned och priset var bland annat att göra en EP som finns ute redan (18000 ex släpptes via Sweden Rock Magazine). Den andra delen av priset var att få öppna Sweden Rock Festival. Reenact avslöjar att de skriver/har material till en hel skiva. För er som vill se Reenact så kommer de att fara runt i sommar och uppträda. Själv kommer jag att se dem på Harry B James i Stockholm. Jag frågar om det är några band som de själv tänkte se på festivalen. Jo då Danko Jones, Mötley Crue, Sebastian Bach. Emil flikar in att Soundgarden vore trevligt att höra.

Ur tomma intet så dyker det upp en person (från sparbanken) som tycker att vi ska spilla i oss ölen och ge plats för inte fan vet jag. Men han menade nog att bänkarna inte var till för att sitta på. (Så mycket för det vänliga bemötandet) Jag vill tacka Reenact för pratstunden. Bandet är mycket trevliga och fulla av energi. Tack Jocke för att du tog över intervjun. Klart jag kommer och ser er i Stockholm på Harry B James den 1 september.

Ordlista:
Gammeltant = en dam i sina bästa år.
Ölöppnare = mobiltelefon.
Reenact = kickass liveband.
Sparbanken= intervjupolis/Partycrasher.
Frukost= något med alkohol i..

Skribent: Lasse Turunen (lt@rockbladet.se)
Foto: Micke Andersson (ma@rockbladet.se)
Promobild: REENACT

BANDFAKTA – REENACT

Medlemmar
Jocke – Vocals
Emil – Guitar
Magnus – Guitar
Martin – Bass
Johan – Drums

HEMSIDA
FACEBOOK
YOUTUBE

RELEASED LIVE & UNSIGNED

HEMSIDA
FACEBOOK
 

Relaterade artiklar