RECENSION: OUTSHINE – ADDICTION

Outshine har med detta sitt tredje album ”Addiction” fått mer tyngd. Det ska bli intressant att höra detta live för att få känna basen och tyngden så som det är menat.

All hård musik ska upplevas live. Det finns gott om variationer på albumet så alla kan få sitt. Det sträcker sig från mörker till melodiskt utan att för den skull bli konstigt. Visst fan är det svart, tungt och pampigt. Det finns gott om erfarenhet i det här bandet. De har redan turnerat i USA under flera vändor. Nu är det hög tid att den svenska publiken får smaka på dem. Ju mer jag lyssnar på Addiction desto bättre blir det. Denna skiva växer och tar mer och mer tid av mig och mitt lyssnande.

Workingclass hero. Detta är en riktig publikfriare. Rappt tempo med lugnare bryggor som skulle kunna ge publiken en chans att vara med i låten. Kommer garanterat att gå hem live. Vad har sångaren för lungor? Själv så är min luft slut efter tre sekunder på inledningen av låten.

Here now.. Låten sätter sig på hjärnan. Den här låten kommer helt säkert spelas på radio då detta fastnar.
– Rakt på bá..
Jag gillar när det är driv som i den här låten.

Falling . Riktigt bra! Skön låt som höjs av piano, som sen fylls upp med tunga riff och superb sång. Låt er lyftas och sväva en stund för att sen braka ner igen i ångest. Mycket rymd i den här låten. Detta är min favorit.

BAND: Outshine
ALBUM: Addicton
RELEASE DATUM: 2012-06-06
BETYG: 8/10
BÄSTA LÅT: Falling
Skribent: Lasse Turunen (lt@rockbladet.se)

Läs mer om bandet i intervjun gjord av Sonny Stark.

LÅTLISTA:
Prelude to descent
Working class
Addiction
Here now
In you I met me
I was nothing
Falling
I still won`t leave
My definition
You do bad things to feel alive

BANDFAKTA

MEDLEMMAR:
Jimmy Norberg – Gitarr
Erlend Jegstad – Sång
Fredrik Kretz – Trummor
Reine Svensson – Bas

Hemsida
Facebook
Reverbnation
Myspace
Youtube

Relaterade artiklar