AVDAMMAT: Billy Talent – Red Flag 2005

Kanadensarna i BILLY TALENT levererar med sin trallvänliga punkrock några riktigt bra låtar. En av dessa är RED FLAG.

Låten, som är bandets andra singel från 2006 års platta Billy Talent II har mest fastnat hos mig pga av ihärdigt X-boxande. Låten släpptes redan året innan och fanns med som soundtrack på flera videospel bla NHL06. Skivan i sig hade störst framgångar i Kanada och i Tyskland, där den intog första platsen på listorna. 

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar