AVDAMMAT: System Of A Down – Toxicity 2001

En milstolpe signerat Hollywood. Jag verkligen gillar den musik som det amerikanska SYSTEM OF A DOWN gör. Låtarna fullkomligt kryllar av taktändringar och man kan i en och samma låt förflyttas hastigt fram och tillbaks mellan en rad musikgrenar.

Influensera från Frank Zappa (R.I.P 1993) är slående och bekräftades inte minst 2011 då sångaren Serj Tankian spelade in en cover av Zappa-klassikern Yellow Snow. Toxicity från 2001 är titelspåret på bandets andra platta. Även om låten rent försäljningsmässigt inte nådde upp till samma succé som Chop Suey! eller Aerials har den vuxit till många fans stora favorit. Jag ger mig inte in på vad den handlar om, det gör andra bättre än jag. Jag nöjer mig med att kalla den för en ”kick-ass song”.

Relaterade artiklar