AVDAMMAT: System Of A Down – Toxicity 2001

En milstolpe signerat Hollywood. Jag verkligen gillar den musik som det amerikanska SYSTEM OF A DOWN gör. Låtarna fullkomligt kryllar av taktändringar och man kan i en och samma låt förflyttas hastigt fram och tillbaks mellan en rad musikgrenar.

Influensera från Frank Zappa (R.I.P 1993) är slående och bekräftades inte minst 2011 då sångaren Serj Tankian spelade in en cover av Zappa-klassikern Yellow Snow. Toxicity från 2001 är titelspåret på bandets andra platta. Även om låten rent försäljningsmässigt inte nådde upp till samma succé som Chop Suey! eller Aerials har den vuxit till många fans stora favorit. Jag ger mig inte in på vad den handlar om, det gör andra bättre än jag. Jag nöjer mig med att kalla den för en ”kick-ass song”.

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar