KONSERTNYHET: TRIVIUM till Stockholm i oktober

För några veckor sedan stod Trivium på Metaltowns scen och blåste oss baklänges med sin blandning av av thrash och metalcore. Nu står det klart att de kommer åter till Sverige den 31 oktober och denna gång har de även med sig As I Lay Dying som special guest samt Caliban och Upon A Burning Body som support. Biljetterna släpptes den 27 juni.

Från Orlando, Florida kommer ett av de amerikanska metalband som det snackats mycket om de senaste åren. Deras blandning av thrash och metalcore, med en progressiv ådra, satte de standarden för redan vid debutplattan för snart nio år sedan.

Efter andra albumet ”The Crusade” från 2006 bjöd Iron Maiden med Trivium att öppna på deras enorma turné genom Europa. De gjorde även en headlineturné tillsammans med Annihilator på samma kontinent.

Genom åren har de skaffat sig ett rykte som ett av de tyngsta, smartaste och hårdast arbetande banden av sin generation. I slutet av förra sommaren kom Triviums femte album "In Waves" som tog över förstaplatsen på den amerikanska hårdrockslistan! Det blir ett mycket kärt återseende för alla svenska metalfans när de kommer hit i oktober.

Som special guest för kvällen kommer vi få se amerikanska västkustens stolthet inom metalcore – As I Lay Dying. De grundades i Kalifornien under 2001 och har sedan dess hunnit med sju tunga album och även belönats med priser som "Ultimate Metal God" från MTV2 och blivit utnämnda till "Artist of the Year" vid San Diego Music Awards”. 2008 blev bandet även nominerade till en Grammy Award för låten "Nothing Left".

Som att inte detta vore nog så har vi späckat kvällen till bristningsgräns genom att dessutom presentera supportband i form av tyska Caliban och Texas-bandet Upon A Burning Body. Kan du din metal/deathcore är du nog medveten om att detta kommer bli en fantastisk krydda.

Ta på dig oömma kläder, träna upp din kondition, slarva inte med sömnen och förbered dig mentalt för vad som kan bli den intensivaste kvällen på år och dagar.

BANDFAKTA:

Medlemmar
Matt Heafy – guitar, lead vocals
Corey Beaulieu – guitar, backing vocals
Paolo Gregoletto – bass guitar, backing vocals
Nick Augusto – drums

HEMSIDA
FACEBOOK

Mer info och biljettförsäljning finner du hos Live Nation.
 

Relaterade artiklar