LIVERECENSION: ADEPT, MetalTown 16/6

Adept är ett relativt nytt band för mig vilket jag i och för sig inte kan förstå då de spelar den typ av musik som fyller majoriteten av min vakna timmar plus att bandets ena gitarrist samt deras basist är Västeråsbröder med mig, men bättre sent än aldrig som man säger.


(Robert Ljung, Foto: Linda Hasselblad)

De kliver upp på Fire Stage vid 15.30 och river av ”This Ends Tonight” utan pardon. De manglar på och de levererar en sann spelglädje och är sjukt tajta och synkade på scen. Det märks att de har många gig i bagaget, då efter flera vändor i Europa tillsammans med bl.a A Day To Remember, Underoath, Architects, As I Lay Dying och Bring Me The Horizon. En sak som fascinerar mig är all deras pyroteknik, de får nästa Rammstein att blekna…men bara nästan!


(Jerry Repo, Robert Ljung, Gustav Lithammer Foto: Linda Hasselblad)

När de bränner av låtar som ”Shark! Shark! Shark!” och ”First Round, First Minute” är det svårt att stå still. De avslutar gigget med ”Lost Boys” och jag är glad att jag upptäckt detta Sveriges Metalcore hopp.


(Robert Ljung, Foto: Linda Hasselblad)

Pyrotekniken i kombination med deras obarmhärtiga metalcore, lågbasarna som får galloppbanan att skaka och Robert Ljungs growlande och klockrena "fin-sång" är ett vinnande koncept och jag är övertgad om att vi kommer att få se..och framförallt höra mycket mer av ADEPT.

Konsert/Event: ADEPT
Arena: FIRE STAGE, METALTOWN 2012
Datum: 16/6-2012
Betyg: 8/10
Bästa låt: Lost Boys
Bästa minne: Tajtheten och pyrotekniken

Skribent: Carl Berglund (cb@rockbladet.se)
Foto: Linda Hasselblad (lh@rockbladet.se)

SETLIST
This Ends Tonight
No Guts, No Glory
At World's End
Sound the Alarm
Business of Living
Shark! Shark! Shark!
The Ivory Tower
First Round, First Minute
The Lost Boys

BANDFAKTA

Medlemmar
Robert Ljung – Vocals
Jerry Repo – Guitar
Gustav Lithammer – Guitar
Filip Brandelius – Bass
Gabriel Hellmark – Drums

HEMSIDA
FACEBOOK

Relaterade artiklar