LIVERECENSION: Dark Tranquility, Metaltown 16/6

Dark Tranquility var ett band jag tidigare bara hade hört flyktigt innan jag såg deras spelning på Metaltown den 16 Juni i år. När bandmedlemarna kommer in på Close-Up scenen och drar igång spelningen är publiken inte sen att hänga med.


(Dark Tranquility – Metaltown 2012, Foto: Linda Hasselblad / Rockbladet)

Mikael Stanne verkar nästan förvånad över att så många kommit för att se bandet spela när han presenterar första låten Terminus. Alla festivaldeltagare får inte plats i Close-Up tältet där scenen är belägen så de står en bra bit utanför och försöker få en skymt av bandet, stämningen i publiken är på topp och medlemmarna i Dark Tranquility gör sitt allra bästa för att nå så långt från scen de kan. Publiken sjunger med i texterna, bildar mosh-pits, circle-pits och jublar när låt efter låt drar igång. In My Absence, Dream Oblivion och Thereln får nog bli mina absoluta favoriter och ljus-showen som Dark Tranquility har under spelningen är rent av magisk när den kombineras med musiken.


(Mikael Stanne – Dark Tranquility – Metaltown 2012, Foto: Linda Hasselblad / Rockbladet)

Höjdpunkten för mig måste nog bli när Mikael Stanne publik-surfar förbi samtidigt som han sjunger för full hals och försöker gestikulera för att publiken ska byta riktning så att han ska komma tillbaka till scenen igen. Trots allt som händer omkring sätter han tonerna utan några större besvär. Efter att ha upplevt Dark Tranquility live på Metaltown vet jag att det är bandet kommer att bli ett band jag kommer att lyssna på även i fortsättningen. En grym ljus-show, riktigt bra låtar som bandet sätter låt efter låt och en ödmjuk inställning gjorde ett starkt intryck på mig. Minst sagt!

LÅTLISTA
Terminus (Where Death Is Most Alive)
In My Absence
Misery´s Crown
The Treason Wall
The Wonders At Your Feet
The Mundane And The Magic
The Sun Fired Blanks
Zero Distance
Dream Oblivion
Thereln
Final Resistance
The Fatalist

Konsert/Event: Dark Tranquility
Arena: Close Up Stage / Metaltown 2012
Datum: 2012-06-16
Betyg: 8/10
Bästa låt: Dream Oblivion
Bästa minne: Mikael Stannes´ publiksurf.

Skribent & Foto: Linda Hasselblad (lh@rockbladet.se)

BANDFAKTA

MEDLEMMAR
Sång: Mikael Stanne
Gitarr: Niklas Sundin
Gitarr: Martin Henriksson
Bas: Daniel Antonsson
Trummor: Anders Jivarp
Electronics: Martin Brändström

HEMSIDA
FACEBOOK

Relaterade artiklar