LIVERECENSION: LAMB OF GOD, MetalTown 15/6

”WHAT'S UP SWEDEN” skriker en efterlängtad RANDY BLYTHE när han springer ut på BLOOD STAGE klockan 21:22.


(Randy Blythe – Lamb of God – Metaltown 2012, Foto: Jonas Lööw / Rockbladet)

Publiken har stått och skrikit Lamb of God i minst en kvart och med öppningsspåret ”Desolation” tillfredsställer Randy med orkester de flera tusen fansen som väntat i månader på detta framträdande. De följer upp "Desolation" med "Ghost Walking", även den från senaste plattan Resolution, och sedan "Walk with me in Hell" . I och med denna öppning borde alla vara glada och nöjda….men!


(Lamb Of God- Metaltown 2012, Foto: Jonas Lööw / Rockbladet)

Ljudet gör mig och många andra besviken. Den rätta ljudbilden infinner sig inte och jag märker att det uppstår irritation bland publiken. Vissa går därifrån och jag kan se ett visst missnöje. De som stannar kvar är mer än nöjda och efter "Now You’ve Got Something To Die For" och "Ruin" skriker publiken Lamb of God varje sekund som bandet är tyst. Randy dedikerar låten "Laid to rest" till In Flames som de turnerat världen över med och i varje låt uppstår det circlepits och den uppspelta publiken är vild.


(Randy Blythe – Lamb of God – Metaltown 2012, Foto: Jonas Lööw / Rockbladet)

Mot slutet skapar Randy tillsammans med publiken en wall of death och de avslutar kvällen med "Black Label". De som inte tröttnade på det dåliga ljudet utan istället stannade kvar fick sig en käftsmäll utan dess like och jag kan lova att Randy Blythe och hans Lamb of God vet hur man ska leverera välspelad, grym och "In your face" metal av högsta kaliber.

Konsert/Event: LAMB OF GOD
Arena: FIRE STAGE / METALTOWN 2012
Datum: 15/6-2012
Betyg: 7/10
Bästa låt: The number six, Laid to rest
Bästa minne: Att äntligen få se Randy Blythe live on stage

Skribent: Carl Berglund (cb@rockbladet.se)
Foto: Jonas Lööw (jl@rockbladet.se)

SETLIST
Desolation
Ghost Walking
Walk With Me in Hell
Set to Fail
Now You've Got Something to Die For
Ruin
Hourglass
The Number Six
Contractor
Laid to Rest
Redneck
Black Label

BANDFAKTA:

Medlemmar
Chris Adler – drums
John Campbell – bass guitar
Mark Morton – guitar
Randy Blythe – vocals
Willie Adler – guitar

HEMSIDA
FACEBOOK

Relaterade artiklar