LIVERECENSION: SEVENTRIBE – Metaltown 16/6

Seventribe är första bandet som spelar på Fire Stage på lördagen och det kan inte vara lätt att gå upp på scen och dra igång publiken när klockan är 13:30 på festivalens andra dag. Seventribe har ändå funnits sedan 1999 och grabbarna är kända för den väldiga energi de drar in med på scen så jag såg fram emot att se vad de hade att bjuda på.


(Seventribe – Metaltown 2012, Foto: Micke Andersson / Rockbladet)

När Seventribe kommer in på scen märks det hur taggade de är. Det märks inte på bandet att det är tidig eftermiddag eller att publiken inte riktigt vaknat till efter gårdagens spelningar och festande. Seventribe kör på i 180 och de som inte var på gång när de kom till spelningen blir minst sagt påverkade av energin som öser ur låtar som Answer och Dream Me. Sångaren Juan Fatale drar inte bara igång circle-pits utan hoppar också själv ut i publiken och röjer tillsammans med dem. Även gitarristen Kid Bondage hamnar i publiken en vända och spelar en vända innan han drar tillbaka upp på scen. Bästa låten måste nog bli bandets senaste singel, Make Me Dead, en grymt bra låt.


(Mike Thaison, Handsome – Seventribe – Metaltown 2012, Foto: Linda Hasselblad / Rockbladet)

Seventribe bjuder på en show utan dess like och jag är på gränsen till mållös när Mike Thaison på slagverk drar fram en rosa yxa och börjar spela med den på en gammal mjölkkanna. Juan Fatale och Johnny Vitale kastar ut vattenflaskor till publiken i slutet av flera låtar och efter sista låten åker även trumpinnar, plektrum, skor, strumpor och slipsar ut i publiken. Den energi som Seventribe har på scen är svår att beskriva i ord.. De måste upplevas live helt enkelt!!


(Johnny Vitale, Juan Fatale – Seventribe – Metaltown 2012, Foto: Linda Hasselblad / Rockbladet)

Konsert/Event: SEVENTRIBE
Arena: Fire Stage / Metaltown 2012
Datum: 2012-06-16
Betyg: 8/10
Bästa låt: Make Me Dead
Bästa minne: När Juan Fatale och Kid Bondage hoppade ut bland publiken och drog igång en circle pit.

Skribent: Linda Hasselblad (lh@rockbladet.se)
Foto: Linda Hasselblad (lh@rockbladet), Micke Andersson (ma@rockbladet.se)

BANDFAKTA

MEDLEMMAR
Drums — Mike JR
Vocals — Johnny Vitale
Guitar — Handsome
Guitar/Vocals — D-Man
Percussion — Mike Thaison
Bass — Red Sixx
Vocals — Juan Fatale
Guitar — Kid Bondage

HEMSIDA
FACEBOOK

Relaterade artiklar