LIVERECENSION: SLAYER – MetalTown 16/6

Det finns ett talesätt som lyder Hat är ett starkt ord. När det kommer till Slayer känns det i mitt fall som att begreppet Kärlek inte ens räcker halvvägs. Bara det faktum att det handlar ett gäng mysgubbar som är gamla nog att vara mina farsor och att de spelat ihop lika länge som jag levt och fortfarande är så förbannat stenhårda känns liksom häftigt nog.


(Tom Arraya, Kerry King, Slayer Foto: Jonas Lööw)

Det sägs att Slayer har bland de trognaste och mest ihärdiga fansen i hårdrocksbranschen, att det inte existerar ett Slayer-fan under en period i livet och jag tror det stämmer. Att Slayer spelat på gångavstånd från mitt hem känns som sommarens höjdpunkt. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för att spelningen på Metal Town ska komma till sin rätt, ni som bryr er har redan läst om det i andra tidningar; Tom Arayas röst höll hela spelningen, Jeff Hannemans ersättare från Exodus, Gary Holt, skötte sig exemplariskt, spelningen var kanon ändå från inledande South Heaven till avslutande extranumret Raining Blood. Däremellan kanske världens längsta käftsmäll. När jag tar mig hemåt på natten dunkar hjärtat ungefär lika fort som trumsolot i Angel of Death. Slayer, jag älskar er.


(Gary Holt, Slayer Foto: Jonas Lööw)
 

Betyg: 9/10
Bästa låt: Jesus Saves
Bästa minne: Trumsolot i Angel of Death som alltid är minst dubbelt så långt live.

Skribent: Beatriz Alvarez (ba@rockbladet.se)
Foto: Jonas Lööw (jl@rockbladet.se)

 

LÅTLISTA

South of Heaven
World Painted Blood
War Ensemble
Die by the Sword
Chemical Warfare
Hell Awaits
Mandatory Suicide
Hate Worldwide
Seasons in the Abyss
Altar of Sacrifice
Jesus Saves
Snuff
Postmortem
Angel of Death

EXTRANUMMER
Dead Skin Mask
Raining Blood

Relaterade artiklar