LIVERECENSION: Trivium – Metaltown, 15/6

Första gången jag såg Trivium var som förband till svenska In Flames på Hovet i vintras. Där fick jag direkt känslan att sångaren och gitarristen Matt Heafy har en gåva som inte alla frontmän besitter, och det är att kunna engagera publiken på ett sätt som är en fröjd för ögat.


(Corey Beaulieu, Matt Heafy, Foto: Linda Hasselblad / Rockbladet)

När Trivium äntrade Fire StageMetaltown så infinner exakt samma känsla. Matt börjar direkt att kommunicera ut sin vilja och budskap och dirigera publiken till att både forma circlepits, skrika, sjunga och sträcka upp armarna i luften.


(Corey Beaulieu Foto: Linda Hasselblad / Rockbladet)

Triviums inledning bevisar att de inte tänkte spara på krutet det minsta, utan de inleder med In Waves, till publikens stora förtjusning. Jag bländas över vilken träffsäkerhet Mr Heafy har att gå från full attack i sin scream till att därefter ställa om till finstämd sång. Att kategorisera Trivium för mig är en perfekt kombination mellan Metalcore och Thrash Metal, vi kan kalla det för ThrashCore. Ett mycket bra exempel är deras andra låt Pull Harder On The Strings Of Your Martyr. Tunga melodiösa riff som passar perfekt med dess scream i verserna.


(Paolo Gregoletto, Foto: Linda Hasselblad / Rockbladet)

Matt stämmer hela tiden av med publiken att de mår bra, att de själva är fulla av energi som de vill dela med sig till publiken. Till detta svarar publiken med åtskilliga mosh- och circlepits, som både ger publiken och bandet ännu mer energi. De spelar ytterligare två låtar från deras senaste skiva In Waves som
släpptes i augusti 2011, vilket är Black, en riktigt tung snabb-riffande låt som får varje centimeter på kroppen att vilja röra på sig. Den tredje låten är Dusk Dismantled.


(Matt Heafy, Foto: Linda Hasselblad / Rockbladet)

Nu har jag sett bandet två gånger med ett kortare set, och det är en grym bra energi och bra tryck på grejerna. Ser nu fram emot att se dem med egen headline-konsert, så att jag även får se vad som mer kan hända på scenen.

Skribent: Jonas Lööw (jl@rockbladet.se)
Foto: Linda Hasselblad (lh@rockbladet.se)

Konsert: Trivium
Plats: Fire Stage / Metaltown 2012
När: 15/6 – 2012
Betyg: 7/10
Bästa låt: Pull Harder On The Strings Of Your Martyr
Bästa minne: Den enormt stora circlepit:en

Skribent: Jonas Lööw (jl@rockbladet.se)
Foto: Linda Hasselblad (lh@rockbladet.se)

SETLIST
In Waves
Pull Harder on the Strings of Your Martyr
Rain
Black
The Deceived
Dusk Dismantled
A Gunshot to the Head of Trepidation
Throes of Perdition

BANDFAKTA

Medlemmar
Matt Heafy – guitar, lead vocals
Corey Beaulieu – guitar, backing vocals
Paolo Gregoletto – bass guitar, backing vocals
Nick Augusto – drums

HEMSIDA
FACEBOOK

Relaterade artiklar