LIVERECENSION: Withing Temptation – Metaltown, 15/6

Mina förväntningar var rätt höga när det var dags för Within Temptation att entra scenen på Metaltown. Jag hade sett bandet redan 2006, när de spelade på Hultsfred, och har lyssnat mycket på deras musik genom åren så just Within Temptation ligger mig ganska varmt om hjärtat.

Within Temptation - Metaltown 2012 - MA - Bild09(Sharon den Adel, Within Temptation, Foto: Micke Andersson / Rockbladet)

När musiken börjar spela är scenen tom och på en stor skärm spelas en film med berättarröst upp. Filmen fångar verkligen min uppmärksamhet och jag funderar över vad som ska komma att hända på scen härnäst. När filmen är slut kommer Sharon den Adel in på scenen och låten Shot In The Dark drar igång. En efter en kommer resten av bandet fram på scenen och Sharon’s röst ekar ut över festivalområdet. Hon sjunger med en sån styrka och tonsäkerhet i rösten att håren reser sig i nacken på mig. Jag slås av den glöd som Within Temptation sprider med sin musik. De spelar verkligen med en glädje som når ut ända bort till sista raden i publikhavet och man märker hur passionerade de är för sin musik. Faster, Ice Queen och Mother Earth är några av de absolut bästa låtarna på spelningen men ingen kan slå Stand My Ground.

Within Temptation - Metaltown 2012 - LH - Bild04(Stefan Helleblad, Within Temptation, Foto: Linda Hasselblad / Rockbladet)

Sharon den Adel headbangar och röjer på scen till låt efter låt och publiken sjunger med allt vad de orkar. Gitarristerna Ruud Adrianus Jolie, Stefan Helleblad och basisten Jeroen van Veen samspelar bra med varandra på scen , även keyboardisten Martjin Spierenburg och trummisen Mike Coolen ger allt och det märks att det här bandet har spelat ihop länge och att de trivs i varandras sällskap. Efter Stand My Ground spelas ännu en kort film upp och just här har jag lite svårt att se i vilket syfte den spelas upp. Den knyter på något vis ihop handlingen i den första filmen, men det känns ändå som att den här andra kortfilmen är något överflödig.

Within Temptation - Metaltown 2012 - LH - Bild11(Within Temptation, Foto: Linda Hasselblad / Rockbladet)

Spelningen avslutas med Sinéad och Mother Earth och jag vill bara höra mer. Sharon den Adel sjöng felfritt, de spelade med en glädje som smittade av sig till publiken och jag ser fram emot att se (och höra) mycket mer av Within Temptaion framöver.

MER BILDER FRÅN METALTOWN 2012

LÅTLISTA:
Mother Maiden (Short Movie)
Shot In The Dark
In The Middle Of The Night
Faster
What Have You Done
Fire And Ice
Ice Queen
Where Is The Edge
Iron
Stand My Ground
Sinéad (Short Movie)
Sinéad
Mother Earth

Within Temptation - Metaltown 2012 - LH - Bild12(Linda Hasselblad / Rockbladet, Stefan Helleblad / Within Temptation)

Skribent / Foto: Linda Hasselblad (lh@rockbladet.se)

Konsert/Event: Within Temptation / Metaltown 2012
Arena: Fire Stage
Datum: 2012-06-16
Betyg: 9/10
Bästa låt: Stand My Ground
Bästa minne: Glädjen på scen
 

BANDFAKTA

Medlemmar
Sång: Sharon den Adel
Gitarr: Ruud Adrianus Jolie
Gitarr: Stefan Helleblad
Bas: Jeroen van Veen
Keyboard: Martjin Spierenburg
Trummor: Mike Coolen

HEMSIDA
FACEBOOK

Relaterade artiklar