NYHET: AGE OF WOE spelar in nytt album med legendarisk producent

AGE OF WOE spelar in nytt album med den legendariska producenten Lennart Östlund (Led Zeppelin)!

Göteborgsbandet bandet AGE OF WOE gör sig redo att spela in sitt debutalbum under Juli månad. Bandet skall spela in live i Bettne, en liten ort strax utanför Nyköping tillsammans med producenterna Carlos Sepulveda och Lennart Östlund. AGE OF WOE släppte sin självbetitlade 7 tums vinyl/ digital EP (via Halvfabrikat Records, Hobo Recs, Nakkeskudd Plater, Addiction to War och Pivotal Rockordings)  2011 där de levererade en tung blandning mellan punk och metal med hög energi och driv, och som mottogs väldigt bra av både press och publik. Paralleller till band såsom Entombed och Neurosis används för att beskriva den lyckade blandningen av tyngd, mörker och intensitet. Texterna är politiska och bandet arbetar efter DIY-principer inom undergroundscenen, och detta har tagit bandet väldigt långt på väldigt kort tid.
 
AGE OF WOE är ett hårt arbetande band som har turnérat Europa två gånger i samband med sitt debutsläpp, och planerar en ny turné genom Europa till hösten. Bandet genomförde förra året en livespelning som streamades på internet i producentens Carlos Sepulvedas studio, Belly of the Whale Studios (där även debutsläppet spelades in) och över 20.000 besökare har varit nyfikna på detta ”up and coming” band. Press och media har hyllat debutsläppet och en nyfikenhet och efterfrågan har skapats för kommande album…

Det nya albumet skall spelas in live tillsammans för bäst fånga AGE OF WOEs kraftiga dynamik och känsla. Bakom spakarna sitter Carlos  Sepulveda som producerade bandets debut, samt Lennart Östlund från Polar Studios som har jobbat med legender såsom Led Zeppelin, ABBA mm. Inspelningen och produktionen av AGE OF WOEs kommande album ett spännande projekt där två olika världar möts! Albumet spelas in mellan den 16-20 Juli 2012.

BANDFAKTA

Medlemmar
Anders Pålsson – Bass
David Flood – Drums
Sonny Stark – Vocals
Martin Brzezinski – Guitar
Gonzo Incognito – Guitar

HEMSIDA
FACEBOOK

VIDEO: Age of Woe – The antagonist

 


 

Relaterade artiklar