Rock Science Festival – Rockbladet med gäster testar nya spelet!

Är du en Poser, Fan eller Scientist? Det är de tre svårighetsgraderna som finns i Rockspelet "Rock Science Festival". "Song", "Album", "Rock the Song", "Rocker", "50/50",  "Sex drugs & R'n'R" är de 6 olika kategorierna, med var och en sin alldeles speciella egenskap.
 
 
Semestern är i full gång redan, för vissa är den till och med redan över.
Regnet sköljer ner på flera ställen runt om i vårt anrika land, men, misströsta inte. Rock Science Festival är här, med det spelet kommer humöret hållas på topp i alla lägen.
 
 
Spelet har designats i just tanken med att kunna ta fram spelet och köra en eller flera omgångar oavsett var du än befinner dig. Till skillnad från storebror "Rock Science" (Limited), så har du ingen spelplan med i Festival, utan man räknar Marker (poäng) istället för att ta steg framåt i traditionell brädspel. Lite kan man likna Festival med ett Casinospel, typ som Poker. 
 
Spelet består av 1 tärning, 100 frågekort (skall dock delas upp i två separata högar), 20 x 1 Marker, 6 x 3 Marker samt 4 x 10 Marker. Dessutom finns det 2xGuld, Silver, Brons RockScience badges.
 
 
Vad går spelet ut på då? Enkelt förklarat, så ska man vara minst 2 personer, mest optimalt är man 4 personer (med grunduppsättning av marker). Ni bestämmer ett poängmål som ska uppnås, exempelvis 25poäng, den som först får ihop 25 marker har vunnit. Enkelt va? Poäng får du genom att svara rätt på frågorna som ställs till dig, frågans karaktär bestäms genom kast med tärning. Alla frågorna har sen 3 svårighetsgrader (förutom "Rock the Song", kommer tillbaka till den senare). Du väljer svårighetsgraden Poser, Fan eller Scientist när du fått kategorin och "ämnet" uppläst för dig. När du valt svårighetsgraden kommer dina motspelare lägga en "betting" mot dig ifall de tror att du "inte" klarar av frågan. Klarar du frågan, så får du samtliga marker från dina motspelare som bettade emot dig, samt marker från "högen/banken" motsvarande din svårighetsgrad. Tillbaka till "Rock the Song", den är lite speciell, här får du två alternativ på låtar för EN artist, där du ska nynna, trumma göra charader för att få de andra att gissa rätt på låtens titel. Den första som gissar rätt får 2 marker, precis som du. Misslyckas du, så blir det inga poäng alls.
 
 
Rock Science Festival, är verkligen spelet som alla kan vara med, oavsett om du nördat in dig i Rock och dess nytid som historia, men även du som kanske inte är helt insatt kan faktiskt vara med, och ha chansen till att vinna.
Hela upplägget med spelet är otroligt bra och genomtänkt, självklart finns det saker som man tycker borde funnits med, exempelvis lite mer marker. Visserligen finns det lösning på det problemet med, det finns att köpa extra i efterhand.
 
En annan sak som vi satt och funderade på, vad dessa Guld, Silver & Brons RS marker är till för, och nu i efterhand, så tror jag mig veta att de är till för att dela ut till vinnare, tvåan respektive trean i spelomgången. Och självklart så den som har flest RS marker i högre valörer är den slutgiltiga vinnaren. 
 
 
Förutom extra Marker, kan du även köpa till extrafrågor i form av exempelvis "Bandit Rock Booster Pack", fler booster packs är planerat för framtiden.
 
Hur gick det för oss som spelade då, första omgången, den vanns av Micke Andersson @ Rockbladet, och den andra omgången tog Car Crash Jim från man.machine.industry hem spelet på.
 
 
(Påpekade för 13.Sulan mina 13 poäng just vid tillfället 😉 )
 
Hur var våran bedömning av spelet? Ja, vi är alla slående överens om att vi haft en grymt kul kväll ihop, och det var inte sista gången vi kommer spela spelet ihop. Det var ett trevligt omväxling till mer konventionella pokerkvällar med några polare och lite öl, eller onlinepoker som t.ex. Jackpot City. Dessutom var det precis rätt blandning på svåra/lätta/enkla/knasiga/sjuka frågor.
Det egentligen enda negativa, är lite för få Marker (out-of-the-box), sen saknar jag personligen "plektrumen" som finns med i Storebror.
Skulle kanske ha varit lite mer "coolt" att ha markerna som plektrum, och i plast, finns trots allt viss risk att diverse drycker intages i samband med spelandet.
Det här är ett spel som borde finnas i varje hem, sommarstuga, husvagn, husbil, campingutrustning. 
 
 
Betyg: 10/10
 
Några kommentarer:
  • "He he he, när tärningen stannar på nr 3 så slog scenskräcken till."
  • "Bäst av allt, man sitter och häcklar varandra, sen får man själv en 'enkel' fråga och det bara står still i skallen och har ingen aning om svaret! *über-fail*"
  • "Ett riktigt kul och underhållande spel är Rockscience. Bästa är givetvis när man får en 3a på tärningen och måste börja rocka loss!!"
  • "Överlag var spelet bra! Kanske hade vart ännu roligare om man fick betta med högre marker och gick runt på en bana 'bräda'."

Så vad väntar du på, kila snabbt iväg och skaffa ett alldeles eget exemplar av det här otroligt underhållande spelet, dra ihop några polare, och kör flera omgångar Rock Science Festival!

Annons 

 

Fakta

Utgivare & Spelstudio: Nuday
Producent: Jorge Bravo & Sven Folkesson
Hemsida

Är du precis som vi sugen på spelet, finns det att köpa på CDON.COM ,
tveka inte, utan skynda och köp ditt egna exemplar!

 

Relaterade artiklar