INTERVJU: KNOCK OUT KAINE – Dean Foxx

Jag fick den stora äran och möjligheten att intervjua Dean Foxx, sångare i albumaktuella KNOCK OUT KAINE. Efter att ha hört och recenserat deras debutplatta HOUSE OF SINS hade jag en massa tankar och funderingar kring Storbritanniens nya Sleaze-hopp och Dean tog sig gärna tid att svara på mina frågor.


(KNOCK OUT KAINE, Foto: Marcus Maschwitz Photography)

Carl: Kan du ge oss en kort historia av bandet?
Dean Foxx: Bandet bildades 2006/2007 när Jim och jag träffades på musikhögskolan. Sedan dess har det varit ett par line-up förändringar, men den nuvarande uppsättningen är från 2008/2009 när Jim, Lee, Danny och jag fann varandra. Det var då KNOCK OUT KAINE blev en kraft att räkna med … innan dess var det bara på kul! … det är fortfarande roligt, men nu "The Beast has BITE!!"

Carl: Vad gjorde du innan ni bildade KNOCK OUT KAINE?
Dean Foxx: Jag var i massor av olika band, jag hade även ett kortare gig som en Swing jazzsångare … men det ultimata är Rock n 'Roll, det är för Rock N ‘Roll mitt hjärta slår och till sist så kallade Rocken på mig och det med besked … KNOCK OUT KAINE hade tagit form!

Carl: Vad skulle du göra om du inte var den Rocksångare du är idag?
Dean Foxx: Jag kan verkligen inte säga! Sångare, musiker, är det enda jag någonsin varit duktig på eller dragen till…..förmodligen skulle jag vara en luffare!!

Carl: Vem kom på bandnamnet och hänvisar det till en speciell person eller har det en helt annan innebörd?
Dean Foxx: Jag ville kalla bandet "Cocaine" som en metafor för att bli "hög" på musik … till slut fick vi reda på att det hade varit många band genom historien med det namnet … Så en vän till oss kom på KNOCK OUT KAINE … eller K.O. KAINE om du fattar vad jag menar!

Carl: Vad har ni, du, för influenser? Vilka har bidragit till KNOCK OUT KAINE’s sound?
Dean Foxx: Jag kan bara tala för mig själv, men band som tidiga Van Halen, Cheap Trick, Mötley Crüe, Guns N 'Roses, Enuff Z'Nuff och The Wildhearts är stora influenser för mig. Även country artister som Steve Earle och Johnny Cash är stora influenser. Under de senare åren har jag lyssnat mycket på, och blivit influerad av andra nyare band så som Little Big Town som är som en naturlig utveckling av Fleetwood Mac, bara lite mer country


(Dean Foxx, Foto: Marcus Maschwitz Photography)

Carl: Vad är din topp 5 album genom tiderna?
Dean Foxx: Van Halen – Van Halen, Motley Crue – Dr Feelgood, Enuff Z'Nuff – Enuff Z'Nuff, Guns n' Roses – Apetite for Destruction och Queen – A Night at the Opera

Carl: Finns det några nya band som du gillar?
Dean Foxx: Jag älskar Million Dollar Reload från Irland och även Falling Red från UK… mitt Svenska favoritband just nu är Crazy Lixx!

Carl: Hur skulle du beskriva er musik för människor som inte har hört er förut?
Dean Foxx: Slagkraftigt, melodisk, medryckande med en massa jävla attityd!

Carl: Vad kan folk förvänta sig när de går och ser KNOCK OUT KAINE live?
Dean Foxx: Bra, ärlig rock n 'roll. Lämna dina bekymmer hemma och lämna era tråkiga liv hemma, lev era liv genom oss för ett tag, ” we’ll get filthy dirty and roll around in the pit with ya!!!!”

Carl: Nyligen släppte ni debutalbumet "House of Sins". Hur har responsen varit från kritikerna och fansen?
Dean Foxx: Vi kunde inte ha hoppats på ett bättre mottagande … Varje recension har överträffat våra förväntningar … fansen har varit de bästa av alla … vi har så mycket mer att ge … så håll ögon och öron öppna!


(Lee Byrne, Foto: Marcus Maschwitz Photography)

Carl: Kan du beskriva processen kring inspelningen av HOUSE OF SINS?
Dean Foxx: Vi spelade in albumet i tre separata sessioner vid mäktiga Chapel Studios i Storbritannien … Vi älskade varje minut av att vara där … Det var mycket festande, party och vi hade otroligt roligt under hela inspelningsprocessen. Vi hamnade alla i "zonen", Stämningen var fantastisk, och arbetet med vår gode vän Ewan Davies, som har rattat och co-producerat skivan tillsammans med oss ​​var fantastiskt!

Carl: Vilken låt eller vilka låtar på albumet är du mest stolt över?
Dean Foxx: Alla av dem, jag älskar dem alla. Vi är otroligt privilegierade att ha förmågan och få ha möjligheten att skriva soundtracket till våra egna liv. Jag hoppas att det även kan bli soundtracket till många andras liv.

Carl: Vem gjorde omslaget till plattan?
Dean Foxx: Vårt goda vän Duncan Gray vid The Band Store i Malmö Sverige, killen är ett geni, jag älskar hans arbete!

Carl: Vilka band har ni delat scen med eller öppnas för och vilket band skulle du vilja spela ihop med?
Dean Foxx: Vi har öppnat för Waysted, och att få möta Pete Way var en upplevelse. Vi har turnerade med Bai Bang som var ett skönt gäng killar och att vara på vägarna med dem var enda ett stort party. Vi turnerade även med Steven Adlers Appetite förra året och det var en höjdpunkt i livet att dagligen få hänga med en av mina hjältar Chip Z'Nuff, det var fantastiskt. Under denna turné fick vi också dela scen med Duff McKagan, som var bara så coolt! Men mitt favoritband som vi har turnerat med måste bara vara Where Angels Suffer med Chris Holmes från WASP. Jag har aldrig skrattat så mycket på en turné i hela mitt liv. Den killen är verkligen ett djur, och en av de trevligaste snubbar du kan möta i Rock N 'Roll, resten av killarna i bandet är också fantastiska. Om du får chans att se dem live? GÖR DET! Ett så jävla häftigt band!!


(Jimmy Bohemian Foto: Marcus Maschwitz Photography)

Carl: Hur skulle du beskriva musikscenen i Storbritannien?
Dean Foxx: Jag tror det behöver skakas om lite om jag ska vara ärlig. Det är för mycket jävla Simon Cowell-isk skit för min smak. Glöm det, nu är vi och nu är det dags för lite smuts, med lite whisky … ”on the rocks!”

Carl: Vad är det första du tänker på när jag säger Sverige?
Dean Foxx: HOT BLONDE WOMEN!!!

Carl: Planerar ni att komma till Sverige inom den närmaste framtiden?
Dean Foxx: Utan tvekan kommer Sverige få en stor käftsmäll med KNOCK OUT KAINE så snart vi bara kan!

Carl: Jag har sett att ni använder Facebook mycket för att nå era fans och för att få nya fans. Tror du att det är det nya sättet för nya band att bli upptäckta?
Dean Foxx: Jag tror att Internet har öppnat världen för nya blivande band för att kunna nå en bredare publik ja … men det är fortfarande jävligt hårt arbete. Om du inte sliter arslet av dig är det inte möjligt att slå igenom!

Carl: Hur skulle du beskriva varje medlem i bandet i endast tre ord?
Dean Foxx: Jim – Konstigt, Rolig, Genial
Lee – Packad, komisk, broder
Danny – Flummig, Party Animal


(Danny Krash, Foto: Marcus Maschwitz Photography)

Carl: Hur ser det ut för KNOCK OUT KAINE om 10 år, vad ser du er stå då?
Dean Foxx: I baren … Dricker och firar vår framgång!

Carl: Vad är det bästa råd du kan ge till andra nya uppstickande band?
Dean Foxx: Om det ni gör är bra, jag menar riktigt bra, och det vet man, det känner man, tro på det och håll dig till det i vått och torrt. Det är också viktigt att hålla moralen uppe i bandet Till sist, arbeta hårt, månad efter månad, år efter år tappa inte tron och lägg inte av, framgång kommer. Den gemensamma nämnaren i alla framgångssagor är uthållighet!

Carl: En sista fråga; Vad vill du säga till Rockbladets läsare?
Dean Foxx: Vi låter vår musik vara soundtracket till vårt liv, och så här långt, har musiken gjort ett jäkligt bra jobb. Vi bjuder in ROCKBLADETS läsare till att hoppa på och vara en del av vår resa, vi hoppas att vi kan skriva även ert livs soundtrack…Oh, och glöm inte bort att….ROCKA SÅ IN I HELVETE!

Skribent: Carl Berglund (cb@rockbladet.se)
Foto: Marcus Maschwitz Photography

LÄS ÄVEN RECENSIONEN AV HOUSE OF SINS.

BANDFAKTA

Bandmedlemmar
Dean Foxx – Lead Vox
Jimmy Bohemian – Guitar
Lee Byrne – Bass
Danny Krash – Drums

HEMSIDA
FACEBOOK

TURNÉPLAN 2012

BarcaMusic and Dust on the Tracks present, "The Ordeal" Descent from Hell Tour 2012 with support from Knock Out Kaine and Ivory Tower!

Håll dig uppdaterad via Facebook Event.

Europe
01/10/12 – Munich, Backstage
02/10/12 – Leipzig, Hellraiser
04/10/12 – Barcelona, Mephisto
05/10/12 – Valencia, Rock City
06/10/12 – Madrid, Sala Barracudas
08/10/12 – Bilbao, Rockstar
10/10/12 – Brussels, Rock Classic
11/10/12 – Terneuzen, De Pit
12/10/12 – Kiel, MaX
14/10/12 – Hannover, Gig Saal

UK and Ireland
19/10/12 – Lincoln, Jolly Brewer (Headline Show)
21/10/12 – Edinburgh, Ballroom
22/10/12 – Glasgow, Cathouse
23/10/12 – Birmingham, Academy 3
24/10/12 – London, Underworld
25/10/12 – Dublin, Academy 2

Relaterade artiklar