KONSERT: Stone Sour – åter tillbaka till Sverige

Slipknot-frontmannen Corey Taylors "Stone Sour" gästar Sverige med nya albumet "House of Gold & Bones" i bagaget. Den 19 december lyser de upp vintermörkret på Annexet i Stockholm.

Annons 

 

Att Stone Sour kommit i sökljuset av törstande musikfans är inte konstigt. Att sångaren Corey Taylor tjänstgör som frontfigur i det brutala metalbandet Slipknot underlättar naturligtvis men när man går in på det som faktiskt betyder något så är det bara att sätta örat mot högtalaren och lyssna. Stone Sour har lyckats smälta samman tyngd och melodier på ett sätt som är få förunnade. Det är därför hungriga musikälskare världen över letar sig dit Stone Sour är.

Efter tre mästerliga album, sålda i miljontal, Grammy-nomineringar och utsålda turnéer runt hela vår blåa glob så är Stone Sour ett av de hetaste namnen på rockhimmeln just nu. Med den kommande skivan House of Gold & Bones (som är uppdelad på två album med några månaders mellanrum) har Taylor & Co skapat ett ambitiöst verk som med största säkerhet kommer att knocka fansen med häpnad. Första singeln, som är två låtar i en, Gone Sovereign/Absolute Zero binder ihop det aggressiva metalsoundet med den hårdstompande rocken och visar oss definitivt var skåpet ska stå.

Stone Sour kommer naturligtvis att lägga ett antal tusen mil under fötterna i support för den nya skivan. Att Skandinavien och Sverige speciellt kommer drabbas av denna totala överkörning är givet. Och mer än välkommet. Den 19 december smäller det till på Annexet i Stockholm. Förvänta er inget annat än en pulveriserande show. Biljetterna släpps den 23 augusti.

Biljetter och mer info finner du på Livenation.se.

Relaterade artiklar