NYHET: AMARANTHE – Nytt album på gång 2013

Sveriges moderna melodiska metal-genombrott Amaranthe kommer gå in i studion den 24 september för att spela in sitt andra album, uppföljaren på AMARANTHE som släpptes 2011, vilket har varit en helt galet lyckad debut-skiva. Vilket har hamnat upp på topplistor i ett antal länder och tog dem ut på vägarna runt om i hela världen.

Annons 

 

AMARANTHE gick från nykomlingar till garvade veteraner på scen med över 100 spelningar. De blev det mest spelade bandet på svenska rock-radio och vann det prestigefyllda priset Årets genombrott på Bandit Rock Awards 2012. Den senaste spelningen på deras första turné-del i år inkluderade Wacken Open Air Festival, världens största Open Air Hårdrocksfestivalen i världen. Det var över 10000 besökare som såg deras konsert. Nu på fredag den 17/8 ska headline:a i sin egen hemstad Göteborg på Liseberg och där lovar bandet att de kommer bjuda på någonting riktigt extra. På den nya skivan kommer de återigen jobba med producenten Jakob Hansen och inspelningen kommer ske i Hansens Studio i Ribe (Danmark). Det än så länge namnlösa albumet kommer släppa i början av 2013.

Kommentarer från gitarristen Olof Mörck (ENDAST PÅ ENGELSKA):
“So it is finally revelation time! In between our constant and never-ending touring we have tirelessly been working on our next album, which is really starting to come together. We have lived and breathed the same 12 songs from the first album every day for a year now, and to introduce a number of completely fresh tracks will really lift Amaranthe to the next level! The theme and atmosphere of the album is futuristic and ultra modern, something underlined by the first teaser poster. The music itself will be instantly recognisable as AMARANTHE, but there is definitely a new and unique twist to the songs. People often ask us if there is a big pressure to follow up such a successful album, and always say “no, not one bit”. Not when you sit down and listen to new tracks such as Invincible, Burn with Me and Stardust. We simply cannot wait to hit the road all over the world with these new babies!”

BANDFAKTA:

Medlemmar
Jake E. – sång
Elize Ryd – sång
Andy Solvestrom – sång
Olof Mörck – gitarr & keyboard
Morten Løwe Sørensen – trummor
Johan Andreassen – bas

HEMSIDA
FACEBOOK

Relaterade artiklar