RELEASED LIVE & UNSIGNED 2012 – Rösta på banden

Nu är det dags att kora delfinalbanden till Released Live & Unsigned 2012, och nu behöver banden just din hjälp! Det är just upp till dig vilka band som ska ha chansen att komma till finalen i slutändan av Released Live & Unsigned 2012. 

Annons 

 

Sveriges rockscen ges en unik möjlighet genom tävlingen Released – Live & Unsigned där fokus ligger på hårdrock och metal till 100%. Sedan starten 2010 har två starka vinnare SEVENTRIBE (2010) och REENACT (2011) korats och Released – Live & Unsigned är i folkmun Sveriges bästa rock/ metal-tävling – och nu är det dags igen! Vinnaren får bland annat uppträda LIVE på Sweden Rock Festival 2013 och släppa en singel i 18 000 exemplar via Sweden Rock Magazine, producerad av Warner Music. Tävlingen är skapad för bra och kompetenta band som även har ambitionen, hjärtat, och viljan att slå igenom. Detta kan vara starten på en lång och stark artistkarriär.

Sedan den första juni har det varit möjligt att anmäla sitt intresse till tävlingen, och idag, den 2 augusti publiceras banden som skall tävla om plats i de kommande delfinalerna, i hopp om att imponera på juryn och sedan ta hem vinsten i den stora finalen.
Tävlingarna består av dessa fyra moment:

1. Anmälan: 1 juni – 1 augusti. Band registrerar sig för tävlingen. (redan avklarat)

2. Röster: 2 augusti – 1 september. Jaga röster! De nio band som får flest röster går direkt till delfinalerna. Tre band utöver dessa kommer att bli tilldelade ett ”Wildcard” av huvudjuryn som ger en plats vid en av de respektive delfinalerna. (Det är möjligt att anmäla sig fram till september 1)

3. Delfinalerna: I Stockholm 29 september (Harry B James), Malmö den 27 oktober (Debaser) och Göteborg den 24 november (Parken) sker de tre delfinalerna.

Respektive delfinal avgörs med hjälp av 3 bedömningar.

  • Jury
  • Publik
  • Webbröster

Tre vinnare går vidare till finalen samt ett "Wildcard" som huvudjuryn utser.

4. Finalen: Stockholm den 15 december (TBA). Det som hela tävlingen handlar om – vinnaren tar hem allt. Spelningen, skivan, äran, chansen.

Huvudjuryn består av:

  • – Mark Frostenäs, Marknadsansvarig – Sweden Rock
  • – Tomas Jernberg, Director of Artist Mangement – Warner Music
  • – Johan Jakobsson, Ansvarig Utgivare – Crank It Up
  • – Johan Ekelund, Produktchef – Jägermeister

Läs mer om tävlingen, banden och se till att rösta på ditt favoritband!


Video från finalen 2011 inspelad och redigerad av vår buddy AntonGun

Released – Live & Unsigned presenteras av: Jägermeister, Warner Music, Sweden Rock Festival/ Magazine, Amplified och Crank It Up!

Relaterade artiklar