AVDAMMAT: Rammstein – Du riechst so gut 1995

RAMMSTEIN debuterade 1995 med plattan HERZELEID. Under deras första turnéer spelade de som förband åt svenska Clawfinger vid ett par konserter i Östeuropa.

 

Skivan spelades in i Sverige, i Jacob Hellners privatstudio som fick ersätta ABBAs Polar Studios pga att bandet inte kände sig hemma där. Den industriella musiken tilltaladde mig inte speciellt mycket i mitten av 90-talet, tills jag hörde den kombineras med Rammsteins blytunga och gärna monotona gitarrkomp i låten Du riechst so gut. På en bargata inne i Zürich, där jag bodde då, fick Rammstein ett nytt fan som bokstavligen glömde bort biran för att istället dregla mot högtalarna som släppte ut musiken. Tyskarna i Rammstein vet verkligen hur man gör musik som utstrålar ren ondska a’la The Hostel och på ett otroligt tysk sätt. Du riechst so gut fick inga större framgångar, när den släpptes 1995 så bandet återutgav låten 1998, då med större framgång.

Relaterade artiklar