DAGBOK: Inevitable End – Sverigeturné – Dag1

I dagarna fem kommer det Umeå-baserade mörkret i Moloken tillsammans med oss, Göteborgs-baserade Inevitable End, turnéra de södra regionerna av Svearike. Syftet med turnén är, bortsett det faktum att det är svingött att vara ute på vägarna och få stå på scen, att stärka banden mellan Göteborg och Umeå. För att knyta ihop landets södra och norra spetsar, så att säga. Det här är dagboken där våra äventyr under denna septembervecka dokumenteras.

Första dagen började, för Savage (trummor) och mig (Toffy, sång), under asiatisk-textilfabrikslika förhållanden. Merchlådan innehållande tischor inför kommande dagars bravader skulle öpnnas, t-tröjorna sorteras och vikas. Vilket skulle visa sig vare en betydligt mycket mer ryggbrytande och svettlackande övning än vi förväntat oss. Det var såklart inget som Nines klassiska Killing Angels och en stor kopp java inte kunde fixa.

Sedan ilade vi iväg för att möta upp Ylen (Bas) på pendeltåget från Stenkullen till Göteborg. Han hade inkasserat inte ett men två par nya skor, oerhört nöjd. Målet var Göteborg och biluthyrningsfirman där vi ”bokat” bil. Problemet var att något blivit fel och vår stora kombi var, inte bara obokad, dom hade inte ens den bil vi behövde. Den lilla, incidenten bidrog till att vårat redan ganska tighta schema drogs åt en aning hårdare. Promenad till nästa ställe bokades, där fanns bilen och vi kunde ge oss av för att hämta barn på dagis och lasta bilen full i skit och ge oss av mot HV71 och Grace.will.falls hemstad Jönköping.

Väl framme mötte vi upp Skägget (gitarr) som åkt till Jönköping tillsammans med vänner från götet. Vi trängde oss alla fyra ned för den smala källartrappen som ledde in till lokalen där Klubb Panik höll till. Och i den absurt lilla källarlokalen stod moloken och soundcheckade på vad som lät som ett lovande set. När dom var klar slängde vi upp våra grejer och gjorde en snabbkoll på volymerna. Eftersom vi alla var jävligt hungriga så fick det snabba soundchecket duga innan vi högg in på den delikata pastasalladen, som efter noggrann (nåja) övervägning så beslutades det att en öl innan vi klev på nog inte var en så dålig idé. Vi rev av låtarna i ett ganska snabbt tempo och efter två kände jag (Toffy) mig fruktansvärt illamående. Giget gick förvånansvärt bra! Efter det fick en till öl slinka ner medan vi njöt av Molokens fantastiska set! Det är ett fruktansvärt tight band och stämningen var på topp under setet.

Självklart följdes Molokens set upp med några öl och lite bekantning(kanske inte är ett ord) innan det var dags för avfärd mot diverse olika sovplatser. Skägget den stackaren var ju tvungen att släpa sin tunna vita röv tillbaka till Götet eftersom han jobbar dagen innan Malmö-giget. Ja, i ärlighetens namn så jobbar han veckan ut och kommer pendla mellan jobbet och gigen. Vi andra delade på oss, Moloken for till en vän utanför Jönköping och Ylen, Savage och jag drog till Ulf. Men eftersom vi hade öl i våra magar blev det till att gå 35 minuter, efter fem öppnade sig himlen och grät över oss! Men vi tog oss fram. Ulf som är en bussig jäkel öppnade upp ett torkru där våra kläder fick hänga sig på lina medan vi intog slafarna för knoppning.

Skribent/Foto: Inevitable End

BANDFAKTA – INEVITABLE END

MEDLEMMAR
Christoffer Jonsson – Vocals
Marcus Bertilsson – Guitars
Johan Wold Ylenstrand – Bass
Johan 'Savage' Olsson – Drums

| HEMSIDA | FACEBOOK |

 

BANDFAKTA – MOLOKEN

MEDLEMMAR
Jakob Burstedt – Drums
Kristoffer Bäckström – Guitar & Vocals
Nicklas Bäckström – Bass & Vocals
Patrik Ylmefors – Guitar

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar