KONSERTNYHET: Gojira gör tre Sverigespelningar i höst

Franska metalbandet Gojira gjorde en helt fantastisk spelning på Metaltown i somras, så fantastisk att både vi och dem sedan dess jobbat på att få till fler svenska konsertdatum. Nu kan vi äntligen bekräfta att de kommer till Göta Källare i Stockholm den 26 oktober, Brewhouse i Göteborg den 31 oktober samt Mejeriet i Lund den 1 november. Biljetterna släpps på fredag den 7 september.

Med bröderna Joe och Mario Duplantier i spetsen skakade Gojira liv i sin franska hemby i mitten av 90-talet. Det extrema metalbandet tog sig snart från demoinspelningar till turnéer med såväl Cannibal Corpse som Immortal.

Debutplattan "Terra Incognita" kom 2001 och en hel metalvärld omfamnade fransmännen för deras lysande tekniska death metal. Under åren därpå slet alla för att få en del av Gojira. Turnéer avlöste varandra ständigt, tillsammans med storheter som Children of Bodom, Trivium, Machine Head, Annhilator, Lamb of God, Behemoth och Metallica.

När Sepultura-bröderna Max och Igor Cavalera startade supergruppen Cavalera Conspiracy 2008 bjöds Joe Duplantier in som medlem i bandet. Något som fick Gojiras framfart att lugna ner sig.

Nu är Gojira äntligen aktuella med uppföljaren till plattan "The Way of All Flesh" som kom för fyra år sedan. ”L’enfant Sauvage” heter nya skivan, och ni som hört första singeln, "Of Blood And Salt", med gästande Devin Townsend och Meshuggahs Fredrik Thordendal, förstår att Gojira är i absolut toppform.

DATUM
26.10 – Stockholm, Göta Källare
31.10 – Göteborg, Brewhouse
1.11 – Lund, Mejeriet

Biljetterna säljs via LiveNation.se, Kulturbolaget.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.

BANDFAKTA

MEDLEMMAR
Joe Duplantier – Guitar, Vocals
Mario Duplantier – Drums
Christian Andreu – Guitar
Jean-Michel Labadie – Bass

HEMSIDA
FACEBOOK

Relaterade artiklar