KONSERTNYHET: IRON MAIDEN – Friends Arena sommaren 2013

Iron Maiden tar sin fantastiska ”MAIDEN ENGLAND WORLD TOUR” till Friends Arena i Stockholm nästa sommar. Detta innebär den första rockkonserten någonsin att bekräftas på vår nya nationalarena!

Live Nation är extremt glada och stolta över att åter hälsa Iron Maiden välkomna till Sverige.

De har nyligen avslutat den nordamerikanska delen av MAIDEN ENGLAND WORLD TOUR, en av de mest framgångsrika rockturnéerna i år. Nu kommer alltså Iron Maiden till Europa under 2013 för att spela på arenor och stora festivaler med sin kritikerhyllade show.

Den 13 juli landar turnén i Sverige då bandet spelar på vår nya nationalarena i Stockholm – Friends Arena. Detta är den första rockkonserten någonsin att bekräftas på denna gigantiska spelplats.

Biljetterna släpps till allmänheten på tisdag den 2 oktober kl 9.00.

Mellan kl 10.00 lördag den 29 september till kl 18.00 söndag den 30 september kommer ett exklusivt förköp erbjudas till medlemmar av Iron Maidens fanclub. Fan Club-medlemmar kommer också kunna delta i utlottningen av ”first to the barrier”, som innebär att man får företräde in på arenan.

Som en följd av den otroliga succén ”Final Frontier World Tour” som fyllde Ullevi i juli 2011, kommer nu Iron Maiden tillbaka med MAIDEN ENGLAND WORLD TOUR som när det kommer till scendesign och låtlista mer eller mindre helt speglar den klassiska konsertvideon från 1988 som hette just ”Maiden England”. Videon filmades under turnén ”Seventh Son Of A Seventh Son Tour”.

Bruce Dickinson hälsar:

”It is a great honour to be the first rock band to be announced to play the new National Stadium, especially as we have always had a very close connection with your country and have massively enjoyed every visit."

"We were completely overwhelmed by the reaction from our North American fans to the MAIDEN ENGLAND Tour, which was our most extensive tour there for many years. We had a lot of fun playing the older songs and the fans seemed to love the set list and Eddie’s various incarnations! The band can’t wait to bring this show to our Swedish fans.”

Steve Harris tillägger:

”The Final Frontier show in Ullevi last year was magic along with the very warm reception we recieved from our friends in Sweden. Its terrific to return next year, especially playing in the new National Stadium for the first time. This time round we will be playing the older songs and think our fans will enjoy this just as much!”

Harris fortsätter:

“We know how popular the History of Maiden Tours are with fans of all ages and we will be taking with us the full production we had in North America. We had a huge amount of fun with the set list as we got to play songs we had not played in a very long time like Seventh Son, The Prisoner and Afraid To Shoot Strangers, as well as fan favourites like The Trooper, Aces High, The Number Of The Beast, Wasted Years and Run To The Hills. The opening leg of the tour was so enjoyable for the whole band, we’re really looking forward to taking it to our fans around Europe and, as always, greatly looking forward to the Swedish show.”

MAIDEN ENGLAND markerar det tredje kapitlet i Historien om Iron Maiden, en resa som startade 2004 med DVD:n ”The Early Days” som följdes av 2005 års ”Early Days Tour”. Det andra kapitlet i historien inleddes 2008 då DVD:n ”Live After Death” släpptes – DVD:n innehöll den nyskapande konserten på Long Beach Arena från turnén ”World Slavery Tour” från 1984. Denna DVD följdes sedan av banbrytande ”Somewhere Back In Time World Tour” 2008-2009, där de spelade för över 2 miljoner fans i nästan 40 länder. Både ”The Early Days Tour” och ”Somewhere Back In Time World Tour” gästade Sverige och Ullevi – och sålde slut på mindre än en timma. På den senare turnén sålde de även slut Stockholm Stadion lika snabbt, vilket gör Iron Maiden till den enda akt någonsin att sälja slut två stadion-konserter i Sverige i två olika städer på samma turné.

Det är ingen överdrift att kalla dem en av de största rockakterna genom tiderna – Iron Maiden har sålt nästan 90 miljoner album, gjort över 2000 livekonserter i 58 länder, släppt 15 studioalbum – inkluderat det senaste ”The Final Frontier”, som är deras största listsuccé någonsin med en förstaplats i hela 28 länder, där Sverige självklart var ett av dessa.

VIKTIGT:
Iron Maiden, Live Nation, Rockbladet och Friends Arena tar starkt avstånd från andrahandsmarknaden av konsertbiljetter och menar att fans aldrig ska betala ett högre pris för en biljett än det pris som står på biljetten. Därför uppmanar vi alla att enbart köpa från auktoriserade återförsäljare; LiveNation.se, Friendsarena.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt TicnetOmbud.

EVENT: IRON MAIDEN
ARENA: FRIENDS ARENA / STOCKHOLM
DATUM: 2013-07-13
BILJETTSLÄPP: 2012-10-02 kl 09.00
KÖP BILJETTER: www.livenation.se

 

BANDFAKTA – IRON MAIDEN

FACEBOOK
HEMSIDA

 

Relaterade artiklar