KONSERTRECENSION: The Soundtrack Of Our Lives – Eskilstuna 22/9 – ”Tack för att ni finns”

Inför en publik som till en början känns långt borta och med ett krånglande ljud kliver The Soundtrack of Our Lives på scen. De startar ganska lugnt med låten All for sale från albumet Extended Revelation. Sedan tar det inte lång stund förens den gamla industrilokalen Lokomotivet fylls med både värme och rop från hängivna fans i publiken. Hela kvällen känns som en hyllning till allt vad Rockmusik är. Det framförs av ett grymt band som bjuder på låtar från hela sin 17-åriga karriär.

Annons 

 

 
(The Soundtrack Of Our Lives / Ebbot Lundberg, Foto: Ninnie Schröder / Rockbladet)

Sångaren Ebbot Lundberg skapar en avslappnad stämning med sin finurliga röst och mellansnack och det blir aldrig en tråkig stund. Trummisen Fredrik Sandsten visar otaliga trix med trumpinnarna genom alla låtarna. Basisten Kalle Gustavsson och guitaristerna Ian Person och Mattias Bärjed levererar det ena starka riffet och melodin efter det andra med en känsla av punkattityd. (och höga hopp från Bärjed) I Faster than the speed of Light skapas ren ljudmagi där Ebbot bjuder på en riktig show med sitt starka röstregister. Magi och ös blir det även i hitarna Sister Surround och Instant Repeater ´99. 

Kvällen avslutas med en stämning som är på topp och med många extra låtar. Bland annat blir det en stämningsfull Tonight framförd av Ebbot och Martin Hederos på keyboard. Efter det blir det allsång i publiken i låten The Passover. Innan sista låten utbrister en känslofull Ebbot ”Tack för att ni finns” och sedan bjuder han på ett kramkalas i publiken innan det är tid för att kliva av scenen.

Om ni inte sett TSOOL live så se till att göra det nu på deras sista turné! Ni kommer inte bli besvikna!

Event: The Soundtrack Of Our Lives 
Arena: Lokomotivet / Eskilstuna 
Datum: 2012-09-22 
Betyg: 8/10 
Skribent / Foto: Ninnie Schröder (ns@rockbladet.se)

 

ALLA KONSERTBILDER – BILDGALLERIET

  • Deep Purple - Hovet - 20111209
TSOOL @ Eskilstuna (2012-09-22)

Event: The Soundtrack Of Our Lives Arena: Lokomotivet - Eskilstuna Datum: 22/9-2012 Fotograf: Ninnie Schröder (ns@rockbladet.se)

 

LÅTLISTA
All for Sale
Transcendental Suicide
Busy Land
Where´s the Rock?
Confrontation Camp
Broken Imaginary Time
Infra Riot
Lost Prophets In Vain
Faster Than the Speed Of Light
Thrill Me
Second Life
Sister Surround

Throw It to the Universe
Firmament Vacation
Grand Canaria
Instant Repeater `99
Mantra Slider

Tonight
The Passover

BANDFAKTA – TSOOL

Medlemmar
Ebbot Lundberg (Vocals)
Fredrik Sandsten (Drums)
Martin Hederos (Keyboards)
Mattias Bärjed (Guitar, vocals)
Kalle Gustafsson Jerneholm (Bass, vocals)
Ian Person (Guitar, vocals)

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar