NY MUSIK: Soundgarden släpper nytt studioalbum

Den 12 november är över 15 års väntan över. Då släpper nämligen det legendariska Seattle-bandet Soundgarden sitt nya efterlängtade studioalbum ”King Animal”. Första singeln heter ”Been Away Too Long” och släpps den 27 september.

Albumet, som spelades in i anrika Studio X i Seattle, har co-producerats av Adam Kasper som tidigare samarbetat med Foo Fighters, Nirvana och Pearl Jam. För mixningen står Joe Barresi (Queens of the Stone Age och Weezer).

Efter 21 miljoner sålda album, två Grammy Awards, flertalet tunga nomineringar och utsålda turnéer världen över har Soundgarden omdefinierat rockmusik för en hel generation. Sedan återföreningen 2010 har bandet släppt samlingsalbumet Telephantasm, livealbumet Live on 1-5 samt legat bakom ledmotivet ”Live To Rise” från filmen The Avengers. I juni var bandet headline på Sweden Rock Festival.

Kolla in en trailer för King Animal här:

 

 

SKIVFAKTA

Låtlista:
1. Been Away Too Long
2. Non-State Actor
3. By Crooked Steps
4. A Thousand Days Before
5. Blood On The Valley Floor
6. Bones of Birds
7. Taree
8. Attrition
9. Black Saturday
10. Halfway There
11. Worse Dreams
12. Eyelid’s Mouth
13. Rowing 

Mer info: SoundgardenKingAnimal.com

BANDFAKTA

Medlemmar
Chris Cornell – lead vocals
Kim Thayil – lead guitar
Matt Cameron – drums, backing vocals
Ben Shepherd – bass, backing vocals

HEMSIDA
FACEBOOK

Relaterade artiklar