NY STREAMING: ELDRIMNER – Streaming av INOM FÖRLOPPET AV ETT LIV

ELDRIMNERS nya singel INOM FÖRLOPPET AV ETT LIV featuring Axel Widén (ZOMBIEKRIG) streamas nu från Rockbladet.se. Du kan lyssna på den via Soundcloud-fönstret nedan.

[soundcloud]http://soundcloud.com/rockbladet/09-inom-f-rloppet-av-ett-liv/s-D67fi[/soundcloud]

(ELDRIMNER – Inom förloppet av ett liv feat. Axel Widén (ZOMBIEKRIG)

 

Göteborgsbaserade ELDRIMNER är ett progressivt metallband vars musik är tung, full av energi och mörker. Sångaren Alexander Andersson (även sångare i MARIONETTE) komplimenterar den mörka musiken med introverta texter som alla är på svenska och som verkligen berör och provocerar. Den 28 september ger ELDRIMNER ut sitt debutalbum ”Inom förloppet av ett liv” via Pivotal Rockordings (MARIONETTE, SONIC SYNDICATE, CHRISTIAN ÄLVESTAM).

ELDRIMNER började 2006 som ett black metallband och gav 2009 ut EP:n ”I mitt jag” som mottogs väl av både publik och press. Så här säger Sonny JonassonClose Up Magazine (#122) om ELDRIMNER:

"Gruppens förunderligt hårda och ohyggligt intrikata metal på fyra låtar långa monstret "I mitt jag" har ett näst intill unikt uttryck som skrämmer mig, på ett tilltalande vis.
Det finns en säregen, lömskt brutal atmosfär i "Sinnets ljuva utbrott", "Självförakt" och det brännheta titelspåret. "Ett nytt kapitel" å sin sida utspelar sig i största delen i ett något melodiösare, mycket vacker, omgivning. Tänk dig att ISIS kliar sig på hakan med en skalpell och du vet ungefär vad som väntar
".

Tre år senare visar ELDRIMNER att de har växt som band och utvecklat sitt låtskrivande. ”Inom förloppet av ett liv” är ett konceptuellt album som berättar historien om en man som upptäcker en mörk sida hos sig själv och hur dessa mörka tankar börjar sakta men säkert konsumera honom och driva honom till vansinne. Mannens depressionstillstånd håller honom fången och albumet bjuder lyssnaren på en resa genom några av människans vidrigaste känslor och tankar. Historien paketeras med rå och djup musik som präglas av ilska men som också visar bandets utveckling där de inkorporerar fler dimensioner som innebär att musiken växer och blir mer atmosfärisk. ELDRIMNERs sound kan idag förklaras som en blandning av MESHUGGAH och SHINING. Trummorna till ”Inom förloppet av ett liv” spelades in på Top Floor Studios i Göteborg och resten av instrumenten samt sång spelades in och mixades i N3 studion av Marko Tervonen (THE CROWN). Albumet mastrades av Tervonen och Dragan Tanaskovic (IN FLAMES, DARK TRANQUILLITY, ZERO DIMENSION). På albumets titelspår gästar Axel Widén (ZOMBIEKRIG) och som dessutom har skapat artwork till ”Inom förloppet av ett liv”.

ELDRIMNER – Inom förloppet av ett liv
LÅTLISTA
1. Minnen från förr
2. Livsflykt
3. Undergången
4. Allt du har
5. Ett sista andetag
6. Låt det bara ske
7. Smutsen kommer inifrån
8. Plågor för glädjen
9. Inom förloppet av ett liv (feat. 
10. Mitt sista kapitel
11. Andropaus (död man)


(ELDRIMNER – Promobild)

BANDFAKTA – ELDRIMNER

MEDLEMMAR
Vocals – Alexander Andersson
Guitars – Robin Holgersson
Guitars – Martin Tjusling
Bass – Otto Halling
Drums – Robert Johansson

HEMSIDA | FACEBOOK |

 

 

Relaterade artiklar