SKIVRECENSION: Strike Anywhere – In Defiance Of Empty Times

Det amerikanska hardcorebandet STRIKE ANYWHERE slår till igen och släpper en akustisk liveplatta. ROCKBLADET har tagit del av den 11 låtar långa skivan, som spelades in i Rochester, New York samt i hemstaden Richmond, Virginia. Låtarna sträcker sig längst hela bandets karriär.

Annons 

 


(Strike Anywhere Logo)

Jag gillar unplugged. Jag gillar framför allt att Strike Anywhere har givit låtarna en helt nytt sound, även om man fortfarande känner igen deras punkigare originalversioner. I original har låtarna ett sound som inte är helt olikt gamla Green Day, men i akustisk tappning får Strike Anywhere till ett sound som är mer likt Soul Asylum. Sångaren Thomas Barnett visar sina sångkunskaper på ett snyggt sätt .Den första delen, från Rochester, New York, är den helt klart bästa. Den andra delen, den från Richmond har alldeles för dåligt ljud, där publikens sorl eller prat hörs igenom för mycket. Den första delen känns som att den har en mer lyssnande publik, vilket jag har fått för mig att artister uppskattar mest, när de spelar akustiska set.

Flera av låtarna låter bra både akustiskt och som original, med bra takt och melodi. Hollywood Cemetery och Prisoner Echoes från skivan Dead FM (2006) och de ihopslagna låtarna We Amplify och Blaze från skivan Exit English (2003) samt  från skivan  är några av dem. Låtarna berör ofta  polisbrutalitet, globalisering och djurens rätt i samhället för att bara nämna några av de politiska ämnen som står bandet varmt om hjärtat. Personligen tycker jag att det är lite för mycket politik och knutna nävar i deras texter, men det är enbart min smak. Skivan är dock som helhet är helt ok.

Skribent: Fredrik Brolin (fb@rockbladet.se)

BAND: STRIKE ANYWHERE

ALBUM: IN DEFIANCE OF EMPTY TIMES
RELEASEDATUM: 28/8 2012
BETYG: 5/10 
BÄSTA LÅT: We Amplify/Blaze

LÅTLISTA:
1. We Amplify/Blaze
2. Infrared
3. Hollywood Cemetary
4. I'm your opposite number
5. Chorus of one
6. Postcards from home
7. Timebomb Generation
8. Orphan Age
9. Prisoner Echoes
10. Extinguish
11. Sunset on 32nd

BANDFAKTA

MEDLEMMAR:
Thomas Barnett – Sång
Matt Smith – Gitarr
Garth Petrie – Bas
Eric Kane – Trummor
Mark Miller – Gitarr

HEMSIDA
F
ACEBOOK
T
WITTER


(Strike Anywhere. Foto: Sam Holden)

Relaterade artiklar