DAGBOK: SIR REG – Skivinspelning Hösten 2012 – Del1

Erik här! Trummis i det keltiska punkrock bandet SIR REG. Idag började vi inspelningen av vårat tredje album! Tiden går så sjukt fort! Förutom att jag är medlem i bandet så är jag även producent / ljudtekniker på den här plattan. Skivan spelas in i min studio som jag har tillsammans med min kollega Göran. Jag kommer att försöka skriva om allt som rör inspelningen och allt runt omkring.

DAG 1

So it begins……..

Den här skivan kommer att spelas in i etapper. I första omgången så spelar vi in 5 st låtar.

Vi börjar med att lägga trummor på alla låtar, sålunda behöver bara jag och Göran vara i studion under dom första dagarna. Resten
av bandet får en välbehövlig vila efter helgens alla bravader.

Jag tycker om hela processen fram tills man börjar spela in: Rigga trummor, byta skin, stämma, välja mikrofoner och placera ut dessa "rätt" osv osv. Helt enkelt försöka få fram ett så bra som möjligt grundljud i trummorna.
Jag måste säga att jag är fantastiskt nöjd med resultatet!!!!

Det tog ganska lång tid innan vi kunde börja spela in, men vi han med att sätta trummorna på 2 st låtar. Detta är helt enligt planerna!
Låtarna jag spelade in idag är riktiga up tempo dänger i sann SIR REG-anda. Vi har spelat båda två live på våran förra
turné och har fått väldigt fin respons på båda!

Imorgon får vi sällskap utav våran elgitarrist Chris. Då ska trummorna sättas på resterande 3 låtar.

 

 

Skribent/Foto: Erik Dahlqvist / SIR REG

BANDFAKTA – SIR REG

MEDLEMMAR
Brendan Sheehy – vocals & guitar
Karin Ullvin – fiddle
Juba – bass
Chris Inoue – electric guitar
Mats Lindström – bouzouki
Erik Dahlqvist – drums

| HEMSIDA | FACEBOOK |


(SIR REG, Foto: Johan Eriksson)

Relaterade artiklar