DAGBOK: SIR REG – Skivinspelning Hösten 2012 – Del4

Idag har Mats varit i studion och spelat in bouzouki (vi kan inte heller uttala det, utan det får helt enkelt heta "bazooka"… MYCKET COOLARE!). Instrumentet är lite som en mandolin som tagit lite för många steroider. Det ger ett väldigt fylligt ljud och jag är ett stort fan av klangen i det!

Mats har precis spelat in skiva med sitt andra band, Tullamore Brothers, så han har verkligen studiovanan inne (vilket ni också kan se och höra i klippet nedan), så allt flöt på som det skulle och han han trackade dom 5 första låtarna på en dag.

Idag hade vi även finfrämmande av våran violinist Karin. Det är skönt att ha båda som spelar melodiinstrument på plats i studion samtidigt. Det är inte alltid alla har samma uppfattning om hur vissa melodier går, både rytmiskt och tonalt, så då är det bra att dom båda, tillsammans med oss producenter kan diskutera igenom allt och komma fram till vad som funkar bäst.

Ni kanske undrar lite över vad vi har för instrumentering på låtarna? Antagligen inte, men jag tänker berättar i alla fall !!!
Alla instrument som finns representerade i bandet (trummor, bas, akustisk gitarr, elgitarr, bouzouki och fiol) finns så klart också med på våra plattor. Vi försöker dock att inte begränsa oss där. Vi tycker om att ta in andra musiker och har på våra tidigare plattor haft med instrument som: dragspel, flöjt, melotron, banjo, piano osv. På förra plattan spelade vi dessutom in en hel kör till slutrefrängen av Dublin City! Sen läggs det på endel stråkarrangemang och sådär för att fylla ut.  Vi försöker alltid att göra det som är bäst för våra låtar, utan att tänka "vilka klassiska keltiska instrument skulle passa?".

Anyway.. Imorgon påbörjar vi inspelningen utav fiol.

Låtarna börjar verkligen ta form nu!! Gött!!!

Cheers!!!

 


 

 

Skribent/Foto: Erik Dahlqvist / SIR REG

BANDFAKTA – SIR REG

MEDLEMMAR
Brendan Sheehy – vocals & guitar
Karin Ullvin – fiddle
Juba – bass
Chris Inoue – electric guitar
Mats Lindström – bouzouki
Erik Dahlqvist – drums

HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar