EVENT: Released Live & Unsigned 2012 – Delfinal2 – AMARANTHE Headlinar – Malmö 27/10

Sveriges rockscen ges en unik möjlighet genom tävlingen Released – Live & Unsigned där fokus ligger på hårdrock och metal till 100%. Sedan starten 2010 har två starka vinnare SEVENTRIBE (2010) och REENACT (2011) korats och Released – Live & Unsigned är i folkmun Sveriges bästa rock/ metal-tävling – och nu är det dags igen! Vinnaren får bland annat uppträda LIVE på Sweden Rock Festival 2013 och släppa en singel i 18 000 exemplar via Sweden Rock Magazine, producerad av Warner Music. Tävlingen är skapad för bra och kompetenta band som även har ambitionen, hjärtat, och viljan att slå igenom.

Annons 

 

 

 

Efter första deltävlingen i Stockholm den 29 september blev det klart att The Drake Equation från Västerås gick vidare till den stora final i december! Bandet imponerade stort på juryn trots hög konkurrens från de andra tävlande. Kvällen avslutades med ett tungt set från Pray For Locust som knöt ihop säcken perfekt…

Nästa deltävling äger rum på Debaser i Malmö den 27 oktober. Då tävlar Royal Acid Orchestra, Unfaithful, Imminence och 5 Seconds of Hatred och gör upp om en plats I finalen. Gäster denna kväll är inga andra än AMARANTHE!

Bandet befinner sig i Danmark i dagsläget och spelar in uppföljaren till debutalbumet som tog bandet rakt till toppen världen över med sin melodiska och dynamiska metal.
Efter släppet av debutalbumet turnérade AMARANTHE med KAMELOT runt om i Europa och bandet spelade även en hel del i Japan, bl.a på den legendariska festivalen LOUDPARK. Albumets framgång och popularitet ledde till att flera topplaceringar på nationella listor runt om i EU. Året avslutades med en lång och omfattande turné med legendarerna HAMMERFALL och efter detta kan man lugnt säga att AMARANTHE etablerade sig ordentligt!

Missa inte detta succéband i Malmö den 27 oktober på Debaser!

LIVE & UNSIGNED 2012
 
 
Event: Released Live & Unsigned / Delfinal 2 / Malmö
Arena: Debaser / Malmö
Datum: 27/10-2012 
 
Här är listan för de tävlande i Released Live & Unsigned 2012 DELFINAL2:
 
Royal Acid Orchestra
 
Unfaithful
 
Imminence
 
5 Seconds of Hatred
 
 
HEADLINE / GÄSTBAND:
 
AMARANTHE
 
 

Relaterade artiklar