INTERVJU: Future Idiots – Det blir inte alltid som man tänkt sig…

FUTURE IDIOTS är ett punk/rock/pop-band från Hässleholm och har blivit omtalade som Sveriges svar på Blink 182, Sum 41 och Green Day. Rockbladet träffade FUTURE IDIOTS redan hösten 2011 inför releasen av albumet ”Future Idiots” och idag är bandet aktuella med ”Neighborhoods and Morningwoods”, en coverplatta på Blink 182’s ”Neighbborhoods”. Hur ser det ut för FUTURE IDIOTS sen senaste skivsläppet och vilka planer har det för framtiden?

Linda: Hur har det gått för Future Idiots sedan skivsläppet i mars i år? Vad har hänt sedan dess?

Marius: Vi hade ett release party som gick jävligt bra här på hemmaplan. Ägaren av Harry's här i Klippan gillade det så mycket att vi bokades till ett akustiskt gig en månad senare. Under kvällen hjälpte han oss att samla in pengar till att köpa en turnévan. 

Onsdagen den 18 Juli hade vi inbrott i vår hemstudio / Marius lägenhet och i stort sett allt av värde som har med musik att göra blev stulet. Gitarrer, mikrofoner och bland annat bandkassan. Men istället för att deppa ihop totalt har det som hände väckt ett ännu större intresse att fortsätta att jobba ännu hårdare med musiken. Kreativiteten har fullständigt flödat och vi har varit extremt produktiva.

Just nu jobbar vi med att färdigställa en komplett cover-platta på Blink 182s senaste skiva "Neighboorhoods". Det har varit många som skrivit till oss och bett oss göra covers på låtarna från den skivan då Blink 182 lämnat highschool-punk soundet bakom sig för en mer atmosfärisk ljudbild – likt Angels And Airwaves.

Vi började med att göra en cover på deras första låt dom släppte som singel. Snabbt hittade låten till olika forum och facebooksidor där diskussionen mellan Blink 182 fans satte igång. Där var många som hävdade att det var bättre än originalet och flera önskade att vi kunde spela in hela skivan i det stuket.

"Future Idiots are the only one that can really pull off a Blink cover"
"this is how the album should have sounded"
"Why couldn't Blink just made it this way? …What a great cover"
"Cover the whole album. plz plz plz!…"

Skivan skulle släppas digitalt i slutet av Augusti, men pga inbrottet kunde vi inte spela in sångspåren på låtarna. Nu när ordningen är något så när återställd är arbetet med skivan igång igen och releasen är satt till den 23:e oktober.


(Marius Paxcow, Foto: Future Idiots)

Linda: Vilka spelningar har ni haft? Har ni spelat något utomlands?

Marius: Vi spelade i Norge på Spill og Grill i Halden, längre utomlands än så har vi inte kommit ännu. I juli spelade på Tivolirock i Kristianstad, och den 11 Augusti spelade vi på invigningen av Hässleholms nya skatepark. Mycket fint initiativ av Hässleholms kommun att lägga pengar på en så fin skatepark. Vi kommer få se många bra skateboardåkare och många brutna ben i den stan! Jag hoppade upp på en bräda för första gången i mitt liv och provade lyckan i just den parken. Det hela filmades och finns på vår youtubekanal.


(Jay Tee, Foto: Future Idiots)

Linda: Något galet som har hänt sedan ni träffade Rockbladet?

Marius: När vi spelade på releasefesten hände något galet under den sista låten. Ett av våra ditresta tyska fans ville ta festen till en helt ny nivå med sin primitiva pyroteknik – hårspray och tändare. Men vår fanbärare var snabbt på plats och avstyrde detta pådrag innan elden hunnit antända något. Crazy germans.

Det utan tvekan mest galna sedan vi pratade med Rockbladet var när vi var i Göteborg och spelade in ett pilotavsnitt av ett TV-program. Vi tyckte självklart det skulle bli roligt att vara med och se hur det gick till att spela in tv men hade inte direkt några stora förväntningar. När vi sedan gick och vann pilotprogrammet och fick fantastisk feedback från såväl artister som folk på majorbolag hängde man ju inte med huvudet direkt!


(Mike Andersson, Foto: Future Idiots)

Linda: Hur ser planerna ut för resten av året? Har ni några turnéplaner på gång?

Marius: Turnéplanerna har vi lagt lite på is just nu eftersom andra intressanta saker händer. Musikvideoinspelning och Studioinspelningar är det som ligger först på prioriteringslistan just nu.


(Big Mac, Foto: Future Idiots)

Linda: Har målen för Future Idiots ändrats något sedan ni träffade Rockbladet sist?

Marius: Nej, våra planer är fortfarande att vi ska bli Sveriges största pop-punk/punkrock band.

Skribent: Linda Hasselblad (lh@rockbladet.se)
Foto: Future Idiots

BANDFAKTA – FUTURE IDIOTS

Medlemmar:
Jay Tee – Gitarr
Marius Paxcow – Sång & Gitarr
Mike Andersson – Sång & Bas
Big Mac – Trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK | MYSPACE | YOUTUBE |
 

Relaterade artiklar