SKIVRECENSION: Huinca – Sic Semper Tyrannis

ROCKBLADET har hela världen som sin arena. Bakom varje hörn i världen finns en mängd bra musik, som vi annars garanterat skulle ha missat. Vi tar dig till det hörn du alltid velat komma runt men inte visste att det gick. Chile presenterar HUINCA, som nu återkommer med sitt andra album SIC SEMPER TYRANNIS, ett tungt album med korsningar av flera musikgrenar.

Annons 

 

Huinca Sic Semper Tyrannis Album
(Huinca – Sic Semper Tyrannis CD)

När jag tidigare har tänkt på sydamerikansk metal så har det alltid varit det brasilianska bandet Sepultura som varit de första ploppat upp i skallen på mig. Men givetvis finns även andra band som vill visa fram sina muskler. Huinca är ett av dem och de har med sin Thrash Metal skördat stora framgångar på den latinamerikanska delen av vår planet. Bandet har även framgångsrikt turnerat på den europeiska kontinenten med framträdanden i bland annat Holland, Belgien, Tyskland och Polen. Vi kommer garanterat att få se och höra mer av dessa rockande latinos. Att de blandar in chilenska takter på sina ställen fick mig först att höja lite på ögonbrynen, men Huinca lyckas blanda in dessa på ett snyggt och passande sätt, där METAL fortfarande är huvudtemat i varje låt.

Sic Semper Tyrannis, som spelades in i både Chile och i Tyskland ger dig en tung och skön inledning med låten Revuelta. Huinca sjunger huvudsakligen på spanska men har även stoppat in några låtar på engelska, som bland andra låten Orias. Personligen föredrar jag, när de sjunger på sitt modersmål. Jag fattar själv inte många fler ord på spanska är att jag kan beställa en bira, med språket låter jäkligt coolt till denna typ av musik. Nu måste jag väl erkänna att ett av problemen med att inte fatta språket är att bandet inte når fram till mig som lyssnare, om de har något specifikt att förmedla i texterna. Det struntar jag i, då det är musiken och “groovet” som får mig att fastna för ett band ändå. Musik är ett universalt språk. Man känner verkligen gunget i Huincas musik och jag har svårt att se att detta skulle kunna återskapas på ett bra sätt av ett band utan att ha rötterna i samma världsdel som Huinca. Guerrero och Genocide är en riktigt bra metallåtar, som tillsammans med öppningslåten Revuelta utvecklade sig snabbt till mina favoriter på plattan. En skön blandning av tung metal, snygga taktbyten och ett knippe inhemska rytmer.

Sammanfattningsvis får man en mycket behaglig resa genom Sic Semper Tyrannis. Jag hoppas att bandet dyker upp i Europa under nästa sommars festivalyra.

HUINCA Band. Promobild
(Huinca Band. Promobild 2012)

Skribent: Fredrik Brolin (fb@rockbladet.se)

FAKTA

BAND: Huinca
ALBUM: Sic Semper Tyrannis
SKIVBOLAG: Digmetalworld Records  (med stream av hela skivan)
RELEASEDATUM: 2012-10-08
BETYG: 8/10
BÄSTA LÅTARNA: Guerrero och Genocide

LÅTLISTA

1. Revuelta
2. Orias
3. Trepador
4. Santa Pedofilia 
5. Huinca
6. Genocide
7. Cae
8. Rapa Nui
9. Guerrero
10. Tirano
11. Who is next?

BANDFAKTA:

MEDLEMMAR
Mauricio Contreras
Flavio Salas
Gonzalo Arias

|HEMSIDA| FACEBOOK|

VIDEO: RAPA NUI

Relaterade artiklar