SKIVRECENSION: Okkultokrati- Snakereigns

Smutsigt, mörkt, rockigt, punkigt. Det är fyra ord som beskriver norrmännen i OKKULTOKRATIS andra platta SNAKEREIGNS. ROCKBLADET har med glädje tagit del av ett nytt norskt bidrag till det musikaliska biblioteket av bra musik. Spänn fast er och njut av Classic Rock, Black Metal och Hardcore på samma gång!

Annons 

 

OKKULTOKRATI - Snakereigns - cover
(Okkultokrati – Snakereigns Album)

Musiken på denna platta är riktigt bra. Det handlar om en kraftig flört med både Motörhead och Venom och den mörka rock som de en gång i tiden förtrollade oss med. Inte mig emot, det är två band som jag har lyssnat på i flera årtionden. Och det är inte bara Venom och Motörhead som lyser igenom som influenser här, utan det finns även spår av Black Sabbath som till exempel i låten Acid Eagle One. Plattan öppnar i ett snyggt tempo med No Ouroboros, som egentligen sätter tonen för vad man kan förvänta sig av Okkultokrati. Titelspåret Snakereigns är blott 1.46 minuter lång medans min favvo Invisible Ley sträcker sig till 5,55 minuter och tar dig igenom en mängd olika taktändringar.

Snakereigns är en platta som rakt igenom är riktigt bra. Det är bra ös i låtarna och vi har här ett band, som kommer att finnas kvar en längre tid. Det jag fascineras över är hur nytt det låter, även om soundet är hämtat från band, som peakade för ett bra tag sedan. Det är verkligen skitkul att upptäcka dessa band, som tar den musik som jag älskar vidare till nya generationer.

Jag måste dock såga skivomslaget, som inte alls ger innehållet rättvisa. Jag kan inte hålla mig. Visst är musiken smutsig och mörk men lite mer möda kunde väl designern ha lagt ner på arbetet med omslaget? Detta påminner mer om 80-talets fotostatkopierade omslag, som man fick med när man köpte diverse demokassetter från band, vars drömmar ofta inte uppfylldes.

På tal om drömmar, så kommer säkert de drömmar som grabbarna i Okkultokrati må ha med sina karriärer garanterat att gå i uppfyllelse om de fortsätter att leverera såna här saker.

Skribent: Fredrik Brolin (fb@rockbladet.se)

FAKTA
BAND: Okkultokrati
ALBUM: Snakereigns
SKIVBOLAG: Fysisk Format
RELEASEDATUM: 2012-10-22
BETYG: 8/10
BÄSTA LÅTARNA: Invisible Ley

LÅTLISTA
1. No Ouroboros
2. Snakereigns
3. Invisible Ley
4. I Thought Of Deamons
5. Acid Eagle One
6. Unconscious Mind
7. We So Heavy
8. Let The Sun Receive Her King
9. Nothing Awaits

BANDFAKTA:

MEDLEMMAR

Erik "Snake" Svarte
Night Jerk
Boris Leaf
Tarblack

|HEMSIDA| FACEBOOK|

OKKULTOKRATI Promobild
(Okkultokrati – Band – Promobild – Foto: Carsten Aniksdal)

VIDEO: SNAKEREIGNS

Relaterade artiklar