SKIVRECENSION: Stiftelsen – Ljungaverk

”Viljan tog fram det som inte fanns” sjunger Robert Pettersson i låten ”Viljan” som öppnar ett för mig efterlängtat album som många med mig säkert har höga förväntningar på, men frågan är om man ska ha det?

Annons 

 

Nu kommer skaparna bakom hitlåten "Vart Jag Än Går" med sin debutplatta "Ljungaverk". Takida's sångare Robert Pettersson och hans barndomsvänner har tillsammans gjort ett svängigt album fyllt med  Rock n' Roll fyllt och inslag av Svensk folkmusik.

Är albumet Takida fast på Svenska? nja, vissa slingor som man kan höra kan påminna om Takida och framförallt Robbanʼs underbara röst som fyller hela plattan men starka refränger och lugna verser. 

Du Är Ju Allting” och ”När Herr Ångström Hade Fest”, vilket är ett par lite snabbare låtar, framkallar snabb puls och en känsla som får en att hänga med i låtarna.

Vildhjärta” är en smäktande ballad på plattan som handlar och beskriver olycklig kärlek, en välkomponerad och  gripande melodi.

Låten ”Nu får du gå hem" låter lite som Gyllene Tiders "Flickorna på TV2" fast mycket snuskigare, med en refräng som ”Får jag doppa veken i din eld", det fick mig att skratta till, satte mig på helspänn för att höra hur det gick. 

Jag tycker det känns som att alla kritiker har bestämt sig för att tycka illa om Takida och numera Stiftelsen utav någon dum anledning. Detta album är ett jättebra album som innehåller viktiga och bra texter om man nu lyssnar på texterna som jag själv gör hela tiden.

Grattis Stiftelsen till er hittills stora framgång! Och jag vill önska er god lycka i framtiden, med turné efter årsskiftet.

BAND: Stiftelsen
ALBUM: Ljungaverk
RELEASE DATUM: 2012-09-26
BETYG: 7/10
BÄSTA LÅT: Vildhjärta
Skribent: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)

LÅTLISTA – LJUNGAVERK
1.Viljan
2.Du Är Ju Allting
3.Nu Får Du Gå Hem
4.Idag
5.När Herr Ångström Hade Fest 6.Vildhjärta
7.Härifrån
8.Vart Jag Än Går
9.Ur Balans
10. Rotlös

BANDFAKTA – STIFTELSEN

Medlemmar
Micke Eriksson – Gitarr
Robban Pettersson – Sång & Gitarr
Arne Johansson – Bas
Martin Källström – Trummor

| FACEBOOK |

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar