EVENT: Released Live & Unsigned 2012 – Delfinal3 – ADEPT Headlinar – Göteborg 24/11

Sveriges rockscen ges en unik möjlighet genom tävlingen Released – Live & Unsigned där fokus ligger på hårdrock och metal till 100%. Released – Live & Unsigned är i folkmun Sveriges bästa rock/ metal-tävling – och nu är det dags igen! Vinnaren får bland annat uppträda LIVE på Sweden Rock Festival 2013, Metal Town 2013 samt släppa en singel i 18 000 exemplar via Sweden Rock Magazine, producerad av Warner Music. Tävlingen är skapad för bra och kompetenta band som även har ambitionen, hjärtat, och viljan att slå igenom.

Annons 

 

 

Efter den andra deltävlingen i Malmö den 27 oktober Released – Live & Unsigned på Debaser Malmö, där Skånes bästa talanger visade upp sig för den eminenta juryn. Vinnarna denna kväll blev Imminence och kvällen avslutades med ett fantastiskt uppträdande av AMARANTHE!

Nästa stopp äger rum på Parken i Göteborg nu på lördag den 24 november. Då tävlar dessa band om en plats i finalen den 15 december: dEmotional, Meadows End, Scandinavian Hateland och The Last Band. Speciella gäster denna kväll är ADEPT!

ADEPT har sedan starten 2004 levererat en uppskattad men samtidigt kompromisslös hardcore/ metal. Adept väver in smakprov från modern amerikansk hardcore, ny brittisk metal, post-hardcore, och inte minst de köttigaste delarna från den svenska metalscenen.

ADEPTs album har alla mottagits väl av fans och media, men det är kanske på scen som ADEPT gör sig bäst där intensiva live shows där bandet uttrycker spelglädje blandas med att tillsammans med publiken skapa en spelning som är svår att glömma för alla inblandade! ADEPT har spelat runt om Europa och Skandinavien otaliga gånger och har uppträtt på stora festivaler såsom Metal Town, Sonisphere, Graspop, Pukkelpop, Summer Breeze, Nova Rock, Vainstream – samt haft nöjet att turnera med band såsom Bring Me the Horizon, A Day To Remember, Architects, Raised Fist, Caliban och Underoath.

Idag håller ADEPT på att färdigställa sig kommande album och kommer endast att göra två spelningar i höst/ vinter, varav en är på Released – Live & Unsigned den 24 november på Parken i Göteborg.

 

LIVE & UNSIGNED 2012
 
 
Event: Released Live & Unsigned / Delfinal 3 / Göteborg
Arena: Parken / Göteborg
Datum: lö 24/11-2012 

Här är listan för de tävlande i Released Live & Unsigned 2012 DELFINAL3:
 
dEmotional
 
Meadows End
 
Scandinavian Hateland
 
The Last Band
 
 
HEADLINE / GÄSTBAND:
 
ADEPT
 
 

Relaterade artiklar