KONSERTRECENSION: Stone Sour – Annexet / Stockholm – 19/12

Så står de på scen. Stone Sour som valt att avsluta sin Europaturné på Annexet i Stockholm. Inte helt oväntat öppnar de med de två inledande spåren från nya plattan; "Gone Sovereign" och "Absolute Zero". Det känns att folk på plats är taggade och man vet direkt att detta kommer bli bra.

Annons 

 


(Corey Taylor / Stone Sour, Foto: Fredrik Olofsson)

Corey känns avslappnad, kastar vattenflaskor till publiken och snackar. Visst är det publikfrieri men ändå lockas man att tro att publiken i Stockholm ger lite extra just denna kväll och att Stone Sour gillar det. Nästa låt som spelas är Hell & Concequences, och nu är det riktigt röj både i publiken och på scen. En och annan spontan Mosh pit uppstår i publikhavet och Corey och bandet känns riktigt tajta och ger oss vad vi vill ha.

Efter RU486 är det dags för lite allsång och Corey snackar med publiken och frågar om vi vill hjälpa till. Gensvaret är föga överaskande och när Say you'll haunt me rullar igång då kan Allsång på Skansen dra åt h-vete.

När ett mickstativ ställs fram slår det mig att det är ingen annan än Corey som sjunger men det räcker gott för killen har ju en grymt bra röst.
Publiken vill verkligen visa sin kärlek till detta band och kanske framför allt till Corey Taylor som efter en lång session med applåder nu kör solo och ger oss två ballader, Bother från första plattan och välkända Through Glass.

Med dessa två näst intill obligatoriska låtar spelas Digital och vi uppmanas av Corey med de värmande orden "Live your fuckin' lives". Efter 30/30 150 så är det plötsligt över, -Thank you and good night. Men misströsta inte, Corey och Stone Sour kommer att återvända 2013. Det har Corey lovat. (De kommer spela på Bråvalla-festivalen tillsammans med bland annat Green Day och Rammstein)
Jag lämnar Annexet med en riktigt skön känsla och detta är en konsert man kommer att minnas, inte bara för det snopna slutet utan för att vi har fått sett ett mycket komplett band leverar tunga riff och trummor ackompanjerat av Coreys riviga stämma.

Många är vi som står kvar och väntar på de obligatoriska extra numren men de uteblir och jag känner att det vi fick är fullt tillräckligt. Yeah Yeah Fuck Yeah! Stone Sour, blir det fler spelningar kommer jag att stå i publiken och det tycker jag även du ska göra.

Skribent: Mats Olsson (mo@rockbladet.se)
Foto: Fredrik Olofsson (fo@rockbladet.se)

BILDSERIE PÅ STONE SOUR

 

BILDSERIE PÅ CORRODED

 

BANDFAKTA – STONE SOUR

MEDLEMMAR
Corey Taylor – vocals
James Root – guitar
Josh Rand – guitar
Shawn Economaki – bass
Roy Mayorga – drums

AKTUELLA MED
Senaste albumet : House of Gold & Bones Part I

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar