KONSERTTIPS: SCORCHED TUNDRA FESTIVAL 2012

Efter 2011 års succé är nu SCORCHED TUNDRA FESTIVAL tillbaka! 2011 startade musikbolaget Pivotal Alliance (Marionette, Eldrimner, ex Sonic Syndicate, Christian Älvestam, Age of Woe mm) en endags festival i Göteborg för att belysa den starka musikscen som finns i eller i koppling till staden. Första upplagan av STF gästades av Eldrimner, Age of Woe, Marionette, As You Drown, Zombiekrig och festivalen huserade på anrika Sticky Fingers och hade fullt hus.

Annons 

 

IDAG den 28e december är festivalen tillbaka på Sticky Fingers för en ny omgång metal utan dess like. Inför årets upplaga har bredden på artister expanderats och det finns några jokrar i leken:

ZOMBIEKRIG:
Det svenska thrash bandet har rivit scener runt om i landet och har två framgångsrika album i ryggen. Inför årets STF meddelade bandet att denna spelning kommer bli deras sista, på obestämd tid. Detta blir alltså sista chansen att se bandet spela sin thrash metal med growl och samhällsgranskande lyrik. 
| FACEBOOK

SWITCH OPENS:
Stockholmbandet har vunnit P3 Guld priset för bästa rock/ metal redan 2010 med sitt självbetitlade debutalbum. Nomineringen för priset var; “Med fingertoppskänsla och en olustig glimt i ögat ger årets rock/metalalbum lyssnaren en djupdykning bland domedagshits och bredbent mangel i världsklass.” Switch Opens fortsätter i samma anda och 2012 släpptes albumet Joint Clash som har tagits emot oerhört bra av både publik och kritiker. Inför kommande P3 Guld gala är bandet nominerade för bästa rock/ metal igen! 
| HEMSIDA

NO HAWAII:
Dessa Göteborgsveteraner har varit inaktiva de senaste åren, men kommer att göra en exklusiv spelning på årets Scorched Tundra Festival! En musikalisk och känslomässig resa genom tid och rum är en vag beskrivning av bandets unika sound som är svår att sätta fingret på. Bandet har släppt en EP (Bruce Lee In Your Brain 2009) och albumet ”Snake My Charms” 2011 som tog bandet ut på vägarna i Europa flertalet gånger och god respons från media runt om i världen. Atmosfärisk stonerrock med influenser av hardcore och sludge är en upplevelse man sällan glömmer.
| HEMSIDA

ELDRIMNER:
Göteborgsbaserade Eldrimner är ett progressivt metallband vars musik är tung, full av energi och mörker. Sångaren Alexander Andersson (även sångare i MARIONETTE) komplimenterar den mörka musiken med introverta texter som alla är på svenska och som verkligen berör och provocerar. Detta är musik som präglas av ilska men som också visar bandets utveckling där de inkorporerar fler dimensioner som innebär att musiken växer och blir mer atmosfärisk. Eldrimners sound kan idag förklaras som en blandning av MESHUGGAH och SHINING.
| HEMSIDA

NONEXIST:
Dessa veteraner med Johan Liiva (ex Arch Enemy, Hearse, Carnage) och Johan Reinholdz (Andromeda, Skyfire) i spetsen har varit inaktiva i över 10 år efter sin debut som gavs ut av Century Media Records. 2012 samlades bandet igen och gav ut ett nytt album, From My Cold Dead Hands som är en salig blandning mellan rå dödsmetal från Stockholm såsom Dismember och Grave och mer melodiskt riffande såsom band som Carcass. Snabbt och tungt är ledord för detta comeback-band!
| HEMSIDA |

SCORCHED TUNDRA FESTIVAL 2012
Datum: 28 december 2012
Plats: Sticky Fingers (Göteborg)
Inträde: 100Kr
Ålder: 18år
Tid: 20.00
Event: http://www.facebook.com/events/378080158929446/

Relaterade artiklar