NY MUSIK: Alice in Chains första singel till kommande album

Alice in Chains har tagit sig igenom det mesta, alltifrån succé till tragedi och visar ständigt upp sin passion för musiken och kärleken till scenen. Nu är bandet aktuella med deras femte studioalbum, vars första singel släpptes tidigare under veckan.

Annons 

 


90-tals grunge-legendarerna Alice in Chains försvann från rockkartan efter deras utdragna paus som startade 1996. De tycktes aldrig få återse ljuset då Layne Stayle tragiskt gick bort efter ett långvarigt drogmissbruk 2002. Men trots motgångarna valde bandet att återförenas 2005 och beslagta deras tidigare plats i musikbranschen tillsammans med den nya medlemmen och sångaren William DuVall

Fyra år efter återförening släppte Alice in Chains sitt kritikerrosade Black Gives Way To Blue-album som med säkerhet och precision visade att bandet fortfarande var att räkna med. Och visade även att DuVall uppfyllde alla de krav som kunnat ställas på den nya co-frontfiguren för Alice in Chains.

Alice in Chains har nu blivit färdiga med deras femte studioalbum som förväntas komma ut under början av 2013. Ett exakt datum är ännu inte fastställt.

Det första smakprovet på kommande skivan är i form av singeln ”Hollow” som släpptes tidigare under veckan. Singeln håller en hög standard och visar prov på att Alice in Chains är i samma klass som de var under glansåren under det tidiga 90-talet.

 

 

BANDFAKTA – ALICE IN CHAINS


MEDLEMMAR
Jerry Cantrell – lead guitar, backing and lead vocals
Sean Kinney – drums, percussion, piano
Mike Inez – bass guitar, backing vocals
William DuVall – lead and backing vocals, rhythm guitar

Relaterade artiklar