NYHET: Dave Grohl’s rockumentär om legendariska Sound City Studios har premiär i januari

Dave Grohl, före detta trummis i Nirvana och nuvarande frontman för Foo Fighters har på senaste tiden arbetat med en rockumentär som handlar om det legendariska Sound City Studios.

Annons 

 

På grund av dagens teknologi var Sound City tvungna att stänga ner sin verksamhet förra året. Då passade Dave Grohl på att köpa en utav mixerkonsolerna och starta igång produktionen för vad som kommer att bli en dokumentär man inte får missa som rockfanatiker.

I rockumentären Sound City kommer bland annat Tom Petty, Lars Ulrich, Corey Taylor och Dave Grohl själv att medverka och berätta om hur stor betydelse Sound City Studios har haft för rockindustrin och dess utveckling. Sound City Studios har varit hemmet för många rockstjärnor under deras väg till framgång då de har spelat in några utav rockmusikens mest oförglömliga album genom tiderna. Johnny Cash, Tom Petty, Metallica, Fleetwood Mac, Neil Young och Rage Against The Machine är bara några utav de stora namnen som har spelat in album i Sound City Studios. Det var även där Nirvana spelade in deras Nevermind, som är ett utav rockvärldens mest betydelsefulla album.

Dokumentären Sound City kommer att ha premiär på Sundance Film Festival i januari nästa år innan releasen i februari. 

Relaterade artiklar