EVENT: Finalen i Released – Live and Unsigned 2012

Finalen 2012 gick på Nalen i Stockholm den 21/12. De fyra banden som tagit sig till final var: "Highride", "The Drake Equation", "Imminence" och "The Last Band". Ett stort pris stod på spel, vem blev den värdiga vinnaren?

Annons 

 


(Release – Live & Unsigned 2012 – FINALEN – Publikbild, Foto: Gunilla Holz)

Vi samlades på minglet innan och träffade massor av trevliga människor som alla på något sätt bidragit till att möjliggöra denna tävling. Klockan 20:00 börjar publiken att fylla upp lokalen. Det är blandad ålder på publiken vilket är bra tycker jag då detta är en tävling. Förväntningarna stiger i takt med att ölen töms och vi väntar otåligt på att banden ska börja spela.

Första bandet ut är Highride: Det är ett band med en stark frontfigur på sång. Han tar ett grepp om publiken och väcker dem ur vardagen. Bandet vill ha drag på denna spelning som kan leda till en seger i tävlingen. Highride har ett rock ´n roll framträdande som är rakt och energisk. Tack för den uppvisningen.

Band nummer två är The Drake Equation. Här är kvällens Kinderegg. Bandets städade utseende i skjorta, väst och dreadlocks som growlar får mig att hajja till. Det kunde lika gärna varit nitar och blod rakt igenom. Men jag blev glatt överraskad. Snyggt! och för mig kvällens överraskning. Bandet hade också mycket fans på plats som gjorde allt för att stötta sina kompisar och de gjorde också en riktigt bra spelning.

Tredje bandet Imminence brakar på som det inte fanns en morgondag. Jag blir helt överrumplad av energin som bandet har. Här leveras tryck med decibel och show. Sångaren far ned i publiken och röjer. Det här är riktigt bra, publikkontakt har från och med nu en ny innerbörd. Bra samspel på scenen ger ett proffsigt intryck. Här är publiken verkligen med i framträdandet. Ingen förblir oberörd.

Sist går The Last Band på. Eh va händer här? Värsta pälstrollet kliver in på scen och startar ett tight och tungt uppträdande. Här finns redan allt som ett band behöver i mognad och musik. Du kanske tycker att allt låter bekant, men icke, det känns nytt . Bandet levererar en konsert på femton minuter. 

När röstningen är klar så står The Last Band som segrare. Hatten av för bandet som kommer att spela på Swedenrock och Metaltown . Som grädden på moset så uppträdde Hardcore Superstars också denna kväll.

Ett stort tack till Sam Venegas som är en klippa på att fixa saker. DJ för kvällen var Seventribe som är ett galet band från Västerås. Jag/ vi hade en mycket lyckad kväll. Rockbladets crew denna kväll bestod av Jonas, Gunilla och jag själv (Lasse).

 

BILDER FRÅN KVÄLLEN:

Skribent: Lasse Turunen (lt@rockbladet.se)
Foto: Gunilla Holz (gh@rockbladet.se)

Relaterade artiklar