EXKLUSIV INTERVJU: Adam från Smash Into Pieces – Otippad var ordet

När jag såg att Örebrobandet ”Smash Into Pieces” skulle göra ett gig på deras The Colder Tour  i min hemort Arboga i slutet av november så hörde jag av mig direkt till bandets sångare Chris Adam Hedman Sörbye för att boka en pratstund, vilket han gärna ställde upp på.


(Smash Into Pieces, Foto: Markus P / www.markusp.se)

Jim: Vilka är Smash Into Pieces?

Chris Adam: Vi är ett väldigt målinriktat och hårt jobbande band från Örebro som består av mig, Chris Adam Hedman Sörbye (Sång), Benjamin Jennebo (Gitarr), Per Bergquist (Gitarr), Isak Snow (Trummor), Viktor Vidlund (Bas)

Jim: Hur länge har ni funnits?

Chris Adam: Enligt oss själva så har vi lirat "på riktigt" sedan vi släppte vår första "riktiga" demolåt ”Fading” på MySpace  vintern 2008, som många av Sveriges rockfolk känner igen!


(Chris Adam Hedman Sörbye, Smash Into Pieces)

Jim: Vad har ni för influenser?

Chris Adam: Vi är väldigt influerade av den stora Amerikanska marknaden t.ex. Nickelback, Alter Bridge, Creed och många fler ur den alternativa genren. Nu hårddrog jag det hela men såklart har vi ju mer personliga influenser som t.ex. Pantera, Dream Theater och Toto! Du hör ju själv vilken blandning, Pantera och Toto, haha! Mina tidiga influenser från när jag verkligen började intressera mig för musik, vid 8-9 bast, var Savage Garden. Det kanske inte låter jätte metal men det var ändå någonting i melodierna som tilltalade mig back then. Sen upptäckte jag Nirvana och Scorpions när jag var runt 12 bast, då började jag använda bandana och slitna jeans såklart! Efter ett tag så tröttnade jag på det och började istället lyssna på Techno / Trance mellan 13 – 16 bast. Jag lyssnade på det ett tag men det enda problemet var att jag bodde hemma på den tiden och morsan hade ju en kille som var rocker! En dag så sa han "Jag är så jävla trött på ditt dunka dunka hela tiden, låter ju för fan likadant hela tiden, här har du lite ordentlig musik och räcker över Panteras Vulgar Display Of Power skivan. Varenda rocker kan ju räkna ut vad som hände efter det!

Jim: Nya plattan, när beräknar ni släppa den?

Chris Adam: Du menar vår första platta, haha! Vi fick en rapport från skivbolaget här i dagarna om en eventuell release i februari eller i mitten av mars. Datumet är dock lika säkert som en Blizzardrelease just nu!

Jim: Ni hade signat med Gain / Sony eller hur är det?

Chris Adam: Det stämmer mycket bra, vi har verkligen hamnat hela rätt eftersom vi delar stall med bl.a. Mustasch, Europe, Hardcore Superstar m.fl. som ligger nära vår egen genre. Det känns mycket häftigt att få den här chansen med ett så jävla bra bolag! Kan inte bli bättre!

Jim: Vad kan du avslöja om plattan?

Chris Adam: Åh, det blir väldigt exklusivt för Rockbladets läsare detta. Ok, hmm. Otippad är nog ordet! Fansen som följt oss länge lär bli förvånade över hur hårda vi faktiskt blivit och samma sak åt andra hållet! Det är en väldigt blandad platta där alla människor med olika genresmak lätt får en favoritlåt! Favoritlåten på plattan just nu för min egen del är "Unbreakable"! Som jag tidigare sa, influenserna är många i det här bandet och det kommer verkligen höras! Något jag kan tillägga är att skivan har blivit mixad av Jens Bogren som har jobbat med bl.a. Opeth, Soilwork m.fl. Det är ett riktigt fett sound!


(Chris Adam Hedman Sörbye, Smash Into Pieces)

Jim: Hur ser framtiden ut?

Chris Adam: Just nu ska vi avsluta turnén och ta en välförtjänt paus för att repa in hela plattan i början på nästa år, ta massa bilder inför albumet samt göra musikvideo! När det är gjort och när väl plattan släpps så ska vi åka på turné. Mycket festivaler blir det i sommar också såklart!

Jim: Ni har samarbetat mycket med Bandit Rock eller hur?

Chris Adam: Ah, de verkar gilla oss i stortstan! När vi väl släppte ”Fading” 17 juni via Ninetone Records, som vi låg på 2009, så hamna "Fading" som femma på Bandit Most Wantedlistan redan efter 2 veckor! Det var sjukt stort för oss och nu är vi tillbaka som trea med första singeln ”Colder” från vår debutplatta! Sjukt kul att det börjar röra på sig!

Jim: Hur kom ni i kontakt med Ninetone Records?

Chris Adam: Det var faktiskt bandet Corroded som tipsade Patrik Frisk på Ninetone Records om oss efter att de hört demoversionen av "Fading" på MySpace. The rest is history! We owe Corroded big time!

Jim: Beskriv plattan med ETT ord?

Chris Adam: Otippad! Eftersom vi har så mycket material från plattan som går så långt som 5-6 år tillbaks i tiden, så har ju såklart mycket hunnit hända på låtskrivarbiten! Jag använder så många olika typer av tekniker på sången, på vissa låtar hör jag knappt själv att det är jag som sjunger, haha! Scary shit! Vi är hur som EXTREMT stolta över skivan och det skall bli jävla kul och se hur responsen blir!

Jim: Då vill jag tacka för en trevlig pratstund och att du tog dig tid för att göra den här intervjun!

Chris Adam: No problemo dude!!

Jim: Vad vill du säga till Rockbladets läsare innan vi sätter punkt?

Chris Adam: Skall bli jävligt kul och äntligen få släppa vårt efterlängtade debutalbum och se hur responsen blir från er. Vi är nämligen grymt stolta över albumet och kommer jobba hårt för att förverkliga våra drömmar! Vi ser också fram emot ett sjukt bra 2013 tillsammans med er och hoppas vi ses på vägarna!

"Nobody can stop the Smash Into Pieces-Train!"

Skribent: Jim Bergqvist (jb@rockbladet)

BANDFAKTA – SMASH INTO PIECES

MEDLEMMAR
Chris Adam Hedman Sörbye – Lead Vocals / Scream
Benjamin Jennebo – Guitar
Per Bergquist – Guitar/Vocals
Isak Snow – Drums
Viktor Vidlund – Bass

Skivbolag: Gain / Sony Music
General Manager: Andreas Vaple
Bokningsagent:  Sam 'Sammen' Jansson / Hornsup Agency

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar