KONSERT: Man.Machine.Industry och Mass Murder Agenda – Kolingsborg 28/11

Två bokstavskombinationer slås ihop. Två band från Stockholm; Man.Machine.Industry (MMI) och Mass Murder Agenda (MMA) hade precis startat deras gemensamma Sverigeturné. ROCKBLADET pratade med de sympatiska frontmännen Tristan Agdler (MMA) och J. “Berget” Bergman (MMI) kort innan premiären. Kick-offen hölls i Stockholm och det var två taggade band som presenterade sig på Kolingsborg.  

Annons 

 

MMA@Kolingsborg 121128
(Mass Murder Agenda @ Kolingsborg 121128, Foto: Fredrik Brolin / Rockbladet)

Konsertpaketet skulle egentligen ha sin kick-off på Göta Källare i Stockholm men i sista stund annonserades det om arenabyte. Kolingsborg som arena kunde dock göra båda banden rättvisa. Både Berget och Tristan är naturliga frontmän för sina band och de höll vad de lovade. De levererade bra gig och responsen var bra bland publiken. MMA släppte in en tjej  i ett svart trevligt lackset, som spydde rött i ett glas. Det chockade säkert många och det var nog meningen. För min egen del så tycker jag att lackset är rätt trevliga. Det som ytterligare chockade var hur en snubbe bland publiken sträckte sig fram och slickade i sig lite av spillet. MMA levererade brutalt och Berget höll vad han lovade med ett ordentlig show och snyggt bearbetat mickstativ. Scenshowen var snyggt gjord och den kändes genomtänkt och det märktes att mycket tanke och mycket arbete låg bakom konsertpaketet. Synthen var dock inte min grej.

MMI@Kolingsborg 121128 bild 13
(Man.Machine.Industry @ Kolingsborg 121128, Foto: Fredrik Brolin / Rockbladet) 

Berget: Det var ju min idé från början, att blanda metal och synt. Hur skulle det ha sett ut för 20 år sedan? Då hade det ju inte hänt. Då hade det blivit slagsmål istället (skratt). Det kommer att bli jävligt kul, att visa upp sig för folk som annars inte skulle komma att se på oss. Både MMI och MMA ska verkligen pusha oss själva och utnyttja chansen att vi står på en stor scen, med att göra balla grejer. Hade man fortfarande fått ha bomber, så hade vi haft det.

Tristan: Som paket tror jag det här kommer att funka skitbra. Killarna i MMI är världens bästa. Berget ska ha all jävla cred och eloge som finns. Vilken tung snubbe han är! Han är grym! Han kommer dock att tråka mig får att jag slaktade “For whom the Bell Tolls” på Rockbitch-kryssen. (skratt)

Berget: Ja, han missade första versen (skratt). Men han var bara med och repade en gång. Nä, vi funkar jävligt bra ihop, vilket är jätteroligt. De här grabbarna känns som mina gamla kompisar från förr, som idag sitter med familj och som man kanske inte ser så ofta. Jocke (bassist i MMA) och jag är några av de få metalheads som fortfarande dyrkar Manowar bland annat. Grabbarna gillar att dricka. Jag tror att Jocke (Bas MMA) och Tristan (Sång MMA) har några sådana där alteregon som dyker upp på fyllan, Alf och Erik.

Tristan: Det vi gör, vill vi ska kännas genuint, och liksom farligt. Vi vill förmedla en känsla av att det verkligen är blod, svett och tårar bakom allt. En bra konsert är när folk får ut någonting och när man kan involvera publiken. Sminket är som ett helt visuellt paket, lite som att vi vill ha det ljus och den röken som vi vill ha. Vi vill försöka göra en dyr show billigt och en stor show på små ställen.

Berget: Vi har varit tvungna att lägga turnén på fredagar och lördagar, då vi all arbetar på vardagarna. Vi tänker bjuda svenskarna på förstklassig show på små ställen. Vi kommer att bjuda på allt. De som är där räknar ju med en bra show, och då får man ge dem det.

Tristan: Vi vinner en person per gig.

Berget: Jävligt bra sagt. Den ska jag sno, Tristan! (skratt)

FRAMTIDEN

MMI blev i dagarna presenterade på en polsk radiostation som 2012 års 6e bästa skivsläpp. Not bad, boys. Dessutom är de nu inbokade att spela på Rockstad Falun. MMA håller som bäst på att spela in en deras andra platta mitt bland konserterna. Vi kan nämna att de kommer även att åka till Tyskland och spela under våren, så ta tillfället i akt att se grabbarna innan de drar.

Berget: Vi har ett samarbete med flera band. MMI, MMA och finska Cold Cold Ground (ett annat trestavelseband (skratt)) ska spela in samma låt, som sedan ska mixas ihop. En video ska också göras där varje band filmas i respektive replokal.

Kuriosa 1: Tristan var i Solnahallen den 26 september 1986 och såg Metallica. Cliff Burtons sista gig. Hur coolt är inte det på en skala? Jag är sjukt avis!

Kuriosa 2: Tristan var i Los Angeles efter en konsert med Megadeath sågat Dave Mustaine’s sång, när Dave stod precis bakom honom. Humor!

Kuriosa 3: Berget ska fixa mössor som merchendise. I like!

Kuriosa 4: Berget ger “grön tumme”, när något är ok. Jag ger två knallgröna tummar åt detta turnépaket.

SE BILDERNA PÅ MAN.MACHINE.INDUSTRY

 

SE BILDERNA PÅ MASS MURDER AGENDA

 

Skribent/Foto: Fredrik Brolin (fb@rockbladet.se

Event: Man.Machine.Industry och Mass Murder Agenda
Arena: Kolingsborg / Stockholm
Datum: 2012-11-28
Betyg: 8/10
Bäst: Leveransen och det visuella på scenen

Relaterade artiklar